Sonys nya Bluray-spelare klarar av 3D-filmer

3D-TV är den hetaste trenden bland TV- och hemmabio-tillverkare idag. Sony följer med tåget genom att bland annat lansera två nya Bluray-spelare med stöd för 3D-filmer.

Sony hoppar precis som de flesta andra stora tillverkare på 3D-tåget och lanserar två Bluray-spelare varav en av dem, BDP-S470, har fått sin mjukvara uppdaterad med stöd för 3D-TV. För att detta ska fungera krävs så klart att man har en TV som klarar av att sända i 3D.

Förutom S470 lanserar Sony även BDP-S570 som är en helt ny modell. Även den klarar av 3D-filmer. Detta ligger rätt i tiden då CES-mässan visade att 3D-TV är på gång på allvar. Sony har även en TV som klarar av 3D, med titeln Bravia LX900.

Bluray-spelarna kan spela upp 3D-filmer i Full HD 1080i. För att kunna njuta av den nya dimensionen i filmer krävs Active Shutter-glasögon.

Bluray 3D från Sony

Den nya modellen S570 har inbyggt WiFi, som gör att du kan ansluta till ditt trådlösa nätverk för att komma ut på Internet och kolla på exempelvis YouTube-video. Även S470 kan med ett USB-nätverkskort komma åt Internet.

Bluray-spelarna har flera andra smarta funktioner, för att kunna kolla TV-serier vid senare tidpunkter. En applikation till iPhone eller iPod Touch gör att du kan styra spelarna från din mobiltelefon respektive mediaspelare. Bägge spelarna har USB-port och S570 har även DNLA-stöd.

Sonys Bluray-spelare finns i handeln från och med juni 2010 och priserna för S470 och S570 ligger på 2500 kronor respektive 2800 kronor.

Taggar: Sony, Bluray, 3D-TV, 3D, 3D-film, Bluray-spelare (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “Sonys nya Bluray-spelare klarar av 3D-filmer

  1. Pingback: Sonys nya Bluray-spelare klarar av 3D-filmer » En nördig man, en nördig blogg

  2. Pingback: Sonys nya Bluray-spelare klarar av 3D-filmer « Prylbögens Blogg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *