Snygg och slimmad laddare för bärbara datorer

Är strömadaptern för din bärbara dator tung och klumpig? Då kan du byta ut den mot en laddare från tredjepart. FSP har tagit fram en slimmad variant som är under 2 centimeter tjock.

En del bärbara datorer dras med problemet att strömadaptern är så klumpig att datorn inte blir speciellt bärbar. Det här löser du genom att skaffa en annan laddare. Många tillverkare erbjuder olika alternativ som fungerar ihop med de flesta datorer.

Fortron Source Power har tagit fram en snygg strömadapter på 90W som fungerar till många datoer och som bara mäter 135 x 72,5 x 18,9 millimeter och den väger 215 gram. Enheten heter NB Q90 Plus, och förutom sladd till datorn har den även en USB-port så att du kan ladda exempelvis din mobiltelefon direkt från strömadaptern (mer effektivt än via datorn).

FSP laddare för bärbara datorer

Själv har jag en Kensington AD-80S som även levereras med en rad adaptrar för olika vägguttag. Du kan således använda den i de flesta länder. Laddaren kan anslutas till vägguttag mellan 100-240 volt. Den här modellen har också USB-uttag. Jag är dock osäker på om den finns i Sverige – jag köpte den i USA.

Källa: SweClockers, FSP

Taggar: Fortron Source Power, strömadapter, batteriladdare, hårdvara (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *