Smart dockningsstation för alla bärbara datorer

En dockningsstation till din bärbara dator är väldigt smidigt, om du vill arbeta mer ergonomiskt men slippa dra ut alla sladdar varje gång du ska ta med dig datorn. Med Targus nya universala dockningsstation får du allt i ett – och den passar alla bärbara datorer.

Targus USB 2.0 Universal Docking Station är liten och nätt, och Targus förklarar att man kan placera den under datorns bakre del, för att dessutom höja upp datorn och därigenom få bättre ergonomi när du skriver på tangentbordet.

Till dockningsstation kan du ansluta en extern skärm, skrivare, nätverk och upp till fyra USB-enheter, såsom tangentbord, mus, extern hårddisk och liknande. Två av USB-portarna är aktiva, vilket betyder att de kan användas för att exempelvis ladda din iPhone även när datorn är avstängd.

Targus har tidigare haft dockningsstationer, och det som är nytt med den här är att den för externa skärmen har stöd för en upplösning upp till 2048 x 1152. Om du använder en extern skärm kan du koppla den som extraskärm och på så vis få två stycken, om du vill fortsätta använda den bärbara datorns monitor.

Just en extern skärm är väldigt bra för ergonomin, eftersom bärbara datorers skärmar hamnar alldeles för lågt för att vara nyttigt för rygg och nacke. Överkanten av skärmen ska vara i samma höjd som dina ögon.

Targus USB 2.0 Universal Docking Station har fått ett riktpris på 1599 kronor. Den finns hos olika återförsäljare.

Taggar: Targus, dockningsstation, bärbar dator, extern skärm, ergonomi (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Smart dockningsstation för alla bärbara datorer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *