Silent Cube för långtidslagring på hårddiskar

Hårddiskar är inte speciellt lämpliga för långtidslagring av data, eftersom de har en tendens att slitas upp och gå sönder. Men Silent Cube är en tekniskt intressant lösning!

Silent Cube är ingenting för hemanvändare, det kan vi konstatera redan från start. Men det är ändå rätt coolt! I grund och botten är det en extern lagringsenhet vars syfte är att hålla så länge som möjligt.

För att lyckas med detta utnyttjar man tolv hårddiskar som speglar varandra på ett sätt som gör att upp till fyra av diskarna kan gå sönder, utan att du förlorar någon information. Genom att använda fyra hårddiskar från vardera tre olika tillverkare sprider man riskerna för problem ytterligare.

silent cube

Kapaciteten på Silent Cube är skalbar upp till petabyte-området. Detta görs genom att man använder flera enheter. Varje Silent Cube har 4 TB lagring. För att hantera Silent Cube behövs en rackmonterad huvudenhet med NAS-gränssnitt, och en sådan hanterar upp till 128 enheter.

Silent Cube distribueras i Sverige av Optical Storage. Ett grundpaket med huvudenheten och en Silent Cube har ett riktpris på cirka 100000 kronor.

Taggar: Silent Cube, lagring, säkerhet, lagringsenhet, hårddisk (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *