Shuttle X500V, en rackarns tunn allt-i-ett-PC!

Shuttle, som är kända för att tillverka små stationära datorer, har nu presenterat sitt nya projekt – Shuttle X500V. Det rör sig om en allt-i-ett-dator där du har hela PC:n monterad i skärmen. Väldigt häftigt!

Shuttle X500V är på intet sätt den första allt-i-ett-datorn på marknaden. Absolut inte. Det råder snarare en trend i att bygga sådana här. Inte lika stor som trenden med minidatorer, men allt-i-ett-datorerna växer i populäritet. Allt från enklare modeller upp till exempelvis Apples iMac.

En allt-i-ett-dator ser ut ungefär som en bildskärm, fast man har byggt in datorns hårdvara i den. Därmed slipper du massor av sladdar och det tar mycket mindre plats. Du kan även hänga upp datorn på väggen, om du vill lyxa till det och ha en dator i köket. Datorerna har som regel tryckkänsliga skärmar som gör att du inte nödvändigtvis behöver mus och tangentbord.

Shuttle X500V

Shuttles dator har en tjocklek på ynka 3,6 centimeter. Själva skärmen är en 15,6-tummare som klarar upplösningen 1366×768 pixlar. Specifikationerna på datorns hårdvara innefattar en Intel Atom 330 Dual-Core-processor på 1,6 GHz x 2, 1 GB internminne och en hårddisk på 160 GB.

Vidare har datorn en webbkamera på 1,3 megapixlar, inbyggda högtalare och mikrofon samt minneskortsläsare. Nätverksanslutning sker antingen via ett gigabit Ethernet eller trådlöst 802.11n. Bland portarna hittar du fem USB-portar, VGA samt 6-kanalsljud.

Intressant att nämna är att Shuttle levererar sin X500V med Linux som operativsystem. Det är lite kaxigt med tanke på att så många andra tillverkare av billiga datorer lämna Linux och bara satsar på Windows XP (och sedemera Windows 7).

Shuttle X500V har ett rekommenderat startpris på 444 euro exklusive moms. Vad det blir på den svenska marknaden är osäkert.

Taggar: Shuttle X500V, X500V, allt-i-ett-dator, allt-i-ett, all-in-one, mini-PC, stationär, Linux, PC, hårdvara, Shuttle (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Shuttle X500V, en rackarns tunn allt-i-ett-PC!

  1. Pingback: Shuttle X500V, en rackarns tunn allt-i-ett-PC! @ I huvudet på Håkan Fleischer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *