Digitalkamera

Samsungs nya digitalkamera låter dig styra med rörelser

Kompaktkameran Samsung Smart Camera MV900F har ett antal finesser som gör att den sticker ut ur mängden. Dels har den en utfällbar skärm som kan vinklas i 180 grader och stöd för WiFi-anslutning, men det är även den första kompaktkameran med rörelsestyrning.

Rörelsestyrningen är samma teknik som återfinns i en del av Samsungs senaste TV-apparater. Med den här lösningen kan du kontrollera kamerans funktioner genom att vifta på armarna när du befinner framför linsen istället för bakom.

Du som är fotograf kan sålunda ta bilder på dig själv, eller om du vill vara med i ett gruppfoto. Vinkla skärmen framåt, zooma genom att röra armen i en cirkel och ta en bild genom att föra handen upp och ner två gånger. Lite samma rörelsemönster som i Karate Kid, med andra ord.

Samsung Smart Camera MV900F med vikbar skärm

Skärmen på Samsung Smart Camera MV900F är en 3,3 tum stor Amoled-skärm, i WVGA-upplösning (det vill säga widescreen på 800×480 pixlar). Den kan som sagt vinklas 180 grader så att den exempelvis kan visas på kamerans framsida.

Om du ofta tar bilder som du snabbt vill få över till andra enheter, kommer du förmodligen att gilla WiFi-funktionen. Du kan skicka över bilder via trådlöst nätverk till datorn, mobiltelefonen, lagringstjänster i molnet eller varför inte direkt till sociala nätverk.

Samsung Smart Camera MV900F

Specifikationerna för Samsung MV900F berättar att kameran har en sensor på 16,3 megapixlar, objektiv på f2.5/25 mm och 5x optisk zoom. Kameran hanterar ISO-värden mellan 100-3200 och har bildstabilisator. Förutom att ta stillbilder kan du spela in video i Full HD (1080 med 30 bilder per sekund).

Samsungs nya MV900F kommer i butik först i september. Modellen släpps i färgerna vit, svart, röd och rosa, och kameran får ett riktpris på 3300 kronor.

Källa: Pressmeddelande

Taggar: Samsung, Samsung Smart Camera MV900F, Smart Camera MV900F, digitalkamera, digitalfoto, kompaktkamera, kamera (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *