Bärbar dator

Samsung Smart PC Pro – surfplatta och laptop i ett

På den enorma IFA-mässan är det många tillverkare som presenterar coola mobila enheter av olika slag. Samsung ligger knappast på latsidan. Bland annat har de produkten ATIV Smart PC Pro, som är en kombination av surfplatta ochh bärbar dator.

Konceptet med kombinationen av surfplatta och bärbar dator är knappast nytt. Det har funnits tidigare fast det har inte gått så bra. Men nu kommer Windows 8 med sitt gränssnitt som är anpassat för surfplattor med sina pekskärmar. Så vi kan räkna med att få se många variationer i den här typen av produktsegment.

Samsung ATIV Smart PC Pro är i grund och botten en surfplatta med ett tillhörande tangentbord. Du placerar surfplattan i ett magnetstöd på tangentbordet för att börja använda surfplattan som en dator. Det är ungefär samma tanke som med Microsoft Surface. Det verkar som om de flesta surfplattorna för Windows 8 kommer att ha tillhörande tangentbord.

Samsung Smart PCSyftet med att ha tangentbord till sin platta är att komma ifrån att surfplattor bara är för konsumtion av media. Om du har använt en iPad vet du att det är sällan man producerar något annat än statusuppdateringar. Det här vill Microsoft komma ifrån med surfplattor för Windows 8. De ska ersätta de bärbara datorerna – inte komplettera dem – och då måste de fungera även för produktivitet.

Ursäkta, vad sa du att priset var?

Samsungs Smart PC Pro har en Intel Core i5-processor under skalet, och skärmen mäter hela 11,6 tum, vilket är stort för en surfplatta. Batteritiden sägs vara upp till 10 timmar. Den speciella S Pen, som vi känner igen från Samsung Galaxy Note, medföljer så att du slipper arbeta på skärmen med fingrarna, utan får bättre presentaton med S Pen.

Det släpps även en enklare modell vid namn Samsung Smart PC, där man använder en Intel Clover-T som processor. Bägge enheterna kommer i butik under hösten. Prislapparna är väl tilltagna; 15600 kronor för Pro och 8000 kronor för den enklare modellen. Hmmm…

Taggar: ATIV Smart PC Pro, Smart PC Pro, Samsung, surfplatta, laptop, datorplatta, bärbar dator, Windows 8, IFA (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *