Samsung SH100, digitalkamera med WiFi

Nu börjar det åter dyka upp digitalkameror med inbyggt trådlöst nätverk, för att överföra bilderna till andra enheter utan att behöva någon kabel. Med Samsung SH100 kan du skicka över bilderna till en dator eller en TV, och du kan posta dem direkt till Internet.

För flera år sedan kom en liten men intressant trend av digitalkameror med inbyggt trådlöst nätverk. Tyvärr var det på den tiden förmodligen bara nördar som undertecknad, som tyckte att det var skithäftigt, för det svalnade och försvann. Nu däremot försöker tillverkarna igen, och Samsungs SH100 är ett exempel på en sådan ny digitalkamera.

Samsung SH100 kan kopplas ihop med din dator, för att per automatik överföra bilderna när kameran kommer inom räckhåll för nätverket. Det här är inte bara en funktion som är väldigt smidig (speciellt för sådana som jag, som ofta tar några bilder på produkter och sedan snabbt behöver få över dem till datorn) utan även en stor säkerhet eftersom backup av dina digitalfoton sker automatiskt.

samsung-sh100

Om ditt trådlösa nätverk är anslutet till Internet kan du direkt via kameran skicka bilderna via e-post eller till sociala nätverk. Du kan med andra ord enkelt lägga upp en bild på Facebook, direkt efter att du tagit den. Det kan vara kul – och ångestfyllt dagen efter – på fester.

Om din TV har stöd för DLNA kan du trådlöst koppla ihop kameran med den, för att visa digitalfoton eller spela upp videoklipp. SH100 kan spela in videofilmer i 720p-upplösning.

Rent tekniskt har Samsung SH100 en sensor på 14,2 megapixlar, och digital bildstabilisator. Den har en optisk zoom på 5x. Kameran kommer i färgerna svart, silver och röd och får ett riktpris på 2000 kronor när den kommer i butik under första veckan i mars. Läs mer i pressmeddelandet.

Ett alternativ, för dig som redan har en digitalkamera, är att skaffa SD-kortet Eye-Fi, som innehåller WiFi-kort. Mycket smidigt!

Taggar: Samsung, Samsung SH100, SH100, WiFi, digitalfoto, digitalkamera, kamera, foto, fotografiering (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *