Samsungs minidator startar omedelbart

Samsung har lanserat två minidatorer med funktionen Instant-On, som innebär att du kan börja surfa så fort du fäller upp skärmen på den bärbara datorn. Smart!

De två nya modellerna heter Samsung N210 och N220. I och med Instant-On kommer du ut på Internet och kan börja surfa så fort du fäller upp datorns skärm. Detta har man löst genom att datorerna har två operativsystem – ett mindre operativ som startar omedelbart under tiden Windows 7 laddas in i bakgrunden.

Fler nämnvärda finesser som N210 och N220 bjuder på är ett vätsketätt tangentbord, så skulle du spilla ut Cola eller kaffe över datorn är det ingen fara på taket. Därtill erbjuder man en batteritid på upp till hela 12 timmar, vilket borde vara lagom för de alla flesta som tycker om att jobba mobilt.

Samsung N210 och N220 har fullstora tangentbord, trots att de räknas som minidatorer (netbooks). Det vätskesäkra tangentbordet tål upp till 50 milliliter vätska.

En säkerhetsfiness i datorerna är att den kan stöldmärkas. Det innebär att om någon stjäl din dator och ansluter till Internet, kommer programvaran att kontrollera datorn mot en databas och är datorn anmäld som stulen skickas information om IP-nummer och dylikt till ägaren. Det går till och med att använda den inbyggda webbkameran för att ta en bild på tjuven.

Skillnaden mellan N210 och N220 är att den förstnämnda kommer i färgerna vit och svart, medan den andra modellen finns i rött och grönt. Rekommenderat pris är 4000 kronor. Specifikationerna är en LED-upplyst LCD-skärm på 10,1 tum, Intel N450-processor på 1,6 GHz, 250 GB hårddisk, Bluetooth, minneskortsläsare och en vikt på strax under 1,3 kilo.

Källa: Pressmeddelande

Taggar: Samsung, N210, N220, Samsung N210, Samsung N220, Instant-On, minidator, laptop, netbook, bärbar PC (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

4 comments on “Samsungs minidator startar omedelbart

  1. Ulf

    Ett steg i rätt riktning. Jag väntar på att detta lanseras på arbetslaptop 13,3’/14′ tillsammans med SSD och bra batteritid till vettiga priser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *