Färgstarka minidatorer från Samsung

Samsung har rönt stora framgångar med sin minidator Samsung NC10. Den har fått god kritik i tester och blivit mycket populär bland användare. Nu följer företaget upp med tre nya minimodeller.

De tre nya minidatorerna har namnen Samsung N310, N120 och NC20. Den förstnämnda är en designerdator skapad av prisbelönta Naoto Fukasawa. Han har gjort sig känd för minimalism, och detta återspeglas också i datorn. Formerna är runda och ytan är gummibaserad, så ihopfällbar ska det vara svårt att se att det ens är en bärbara dator.

Samsung N310 har en skärm på 10,2 tum och standardutrustning för minidatorer; Intel Atom-processor, 160 GB hårddisk och 1 GB internminne. Vidare har den inbyggt 3G-modem, Bluetooth och WiFi. Batteriet klarar upp till fem timmars användning. Priset är 5500 kronor och datorn kommer i butik i maj.

Resekamrat kallar Samsung sin N120, och med tanke på att batteritiden ska vara upp till tio timmar, förstår man varför. Skärmen är på 10,2 tum och tangentbordet är i det närmaste fullstort. Pekplattan har gjorts större än den på NC10. Datorn har 3G-modem, WiFi, Bluetooth, högtalare med subwoofer och USB-portar som kan ladda enheter utan att datorn är på. Även N120 går att köpa från och med maj, till riktpriset 5000 kronor.

Sista modellen är Samsung NC20, uppföljaren till NC10. Den här modellen är större, och har en skärm på 12,1 tum (1280 x 800 pixlar) – vilket gör att den ligger i gråzonen för att räknas till minidator. Batteritiden är upp till 6,5 timmar. Processorn är i den här datorn från Via, och det saknas 3G-modem. Prislappen blir på runt 5700 kronor.

Läs: Test av Samsung NC10!

[Källa: Samsung]

[b]

Samsung N310
image-522
[/b]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*