Samsung släpper USB-modem för 4G, 3G och 2G

Telia håller för fullt på att bygga ut det nya mobila nätverket 4G/LTE, som på sikt ska ersätta 3G. Med surfhastigheter på upp emot 100 Mbit – i teorin – är det många som vill komma åt det. Samsungs GT-B3730 är ett LTE-modem för 4G-nätet som även har stöd för 3G och 2G.

Samsung LTE-modem kommer troligen att lanseras under andra kvartalet i år. Det är ett ordinärt USB-modem som ser ut som ett vanligt USB-minne, som du pluggar in i datorns USB-port för att koppla upp dig via mobilt bredband. För bättre täckning kan du ansluta via USB-förlängning eller små uppfinningar som Bättre mobilt bredband.

Samsung USB-modem 4GDet fina med Samsung GT-B3730 är att det inte är begränsat till Telias 4G-nät. Det har även stöd för de gamla näten 3G och 2G. Det betyder att du kommer att kunna koppla upp dig via ditt mobila bredband oavsett inom vilket nät du befinner dig. Det är positivt med tanke på att 4G har en bra bit kvar att gå.

De nya hastigheterna på mobilt bredband som 4G/LTE erbjuder gör det möjligt att använda mobilt Internet till att kolla på webb-TV i bra upplösning, sända videokonferanser och spela onlinespel.

Samsungs egenutvecklade chip har stöd för LTE 2,6 GHz, 3G 2,1 GHz, GSM (900 MHz och 1,8 GHz), HSPA och Edge. Drivrutiner finns för Windows XP SP3, Windows Vista SP2 samt Windows 7. Det fungerar även i Mac OS X 10.6.2 (och senare) samt Mac OS X 10.5.11 (och senare).

Taggar: Samsung GT-B3730, 4G, 3G, 2G, mobilt Internet, mobilt bredband, Samsung, USB-modem, LTE, Samsung LTE-modem, 4G-Internet (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Samsung släpper USB-modem för 4G, 3G och 2G

  1. Martin

    Någon som vet om det finns någon Router som går att köra med den Samsung GT-B3730?
    Mvh
    Martin

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *