Surfplattor

Kriget Samsung vs Apple: Galaxy Tab 7.7 stoppas i EU

Kriget mellan Samsung och Apple, där man hela tiden försöker stoppa försäjningen av varandras smartphones och surfplattor genom att gå till domstolar världen runt och peka på patent och design, har nu lett till att Samsung Galaxy Tab 7.7 stoppas inom EU.

Detta enligt ett beslut från högsta domstolen i tyska Düsseldorf. Samsungs surfplatta är enligt domstolen allt för lik Apples iPad, och därför får man nu inte längre sälja Samsungs platta. Det här är inte första gången, och definitivt inte sista. Som regel hävs stoppen rätt snabbt.

Så sent som i juni stoppade domstolen i USA försäljningen av Samsungs smartphone Galaxy Nexus samt surfplattan Galaxy Tab 10.1 (källa: Toms Hardware). Försäljningsstoppet varade inte speciellt länge och snart kunde konsumenterna åter köpa Samsungs smartphone och surfplatta (källa: Daily Mail).

Nu är det alltså inom EU som det blir försäljningsstopp på Samsung Galaxy Tab 7.7. Domstolens beslut baserar sig på att man anser att baksidan och kanterna på Galaxy Tab är alldeles för lika Apples iPad. Enligt IDG gäller förbudet hela EU.

Samsung Galaxy Tab 7.7

Tyskland har sedan tidigare haft säljsstopp på Samsungs surfplattor i serien Galaxy Tab just för att de anses vara lika iPad. Samsung har dock tagit fram en ny model vid namn Galaxy Tab 10.1N som domstolen nu godkänt för försäljning.

Man kan förstå Apples frustration över att Samsung uppenbarligen snor designen på iPad för sina egna Android-baserade surfplattor. Samtidigt tycker vi att det här kriget börjar gå allt för långt. Det drabbar oss konsumenter, och vi tror att det till viss del har skadat Androids position på marknaden för surfplattor.

Taggar: Apple, Samsung, EU, Tyskland, säljstopp, Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab, Galaxy Tab 7.7, Samsung Galaxy Tab 7.7, surfplatta, iPad, Android (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Kriget Samsung vs Apple: Galaxy Tab 7.7 stoppas i EU

  1. Wargen_kommer

    Skulle väl snarare vilja påstå att det är apples rykte och varumärkesvärde som skadas mht deras patetiska försök att kontrollera marknaden med sina (undermåliga) produkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *