Bärbara datorer

Samsung bygger ultrabook på 14 tum

Begreppet ultrabook blir allt mer populärt, men det har inte kommit några modeller med skärmar större än 13,3 tum. Det här vill Samsung nu ändra på genom att släppa en 14-tummare. Den nya bärbara datorn lanseras inom Samsung Series 5.

Samsung Series 5 Ultrabook 14 tum har inte bara större skärm än tidigare lanserade ultrabooks utan kommer även med en optisk enhet – det vill säga CD/DVD. I övrigt gömmer sig en Intel Core i5-processor under huven, tillsammans med grafikchipet AMD HD7550M. Datorn kan levereras med antingen en SSD på 128 GB eller en vanlig hårddisk på upp till 1 TB.

Sammy Hub skriver att det inte är säkert att Samsungs nya dator faktiskt kvalar in som en ultrabook. Intel ligger bakom konceptet och de ser nog inte med blida ögon på faktumet att man använder grafikkretsar från AMD istället för Intel, samt att datorn väger dubbelt så mycket (1,8 kilo) som en del andra ultrabooks och har en optisk enhet.

Samsung Series 5 ultrabook

AMD har skapat ett konkurrerande koncept som kallas för ultrathin laptops. Kanske får Samsung döpa om sin dator till att vara en sådan istället. Oavsett vad, är beteckningen egentligen inte speciellt viktig för konsumenter. Om du är ute efter en nätt bärbar dator med större skärm och CD/DVD kan det här vara ett intressant val.

I samma veva lanserar Samsung även en Series 5-dator på 13,3 tum. Den klassas dock säkrare som ultrabook eftersom den inte har optisk enhet, väger 1,4 kilo och dessutom har Intels grafikkretsar.

Priserna för datorerna är motsvarande cirka 8900 kronor för 13,3-tummaren och 8000 kronor för den större modellen. Det är osäkert när och om de kommer till Sverige.

Fler ultrabooks:

Taggar: Samsung Series 5, ultrabook, bärbar dator, bärbar, laptop, Samsung (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *