Säkerhet

Ny varning om virus i videomeddelanden på Facebook

Nu kommer ännu en varning om farliga länkar som sprids i form av videolänkar via Facebook-vänner. Om du klickar på länken riskerar du att infekteras av viruset, som då utnyttjar ditt Facebook-konto för att sprida sig vidare till dina vänner.

Det vanligaste sättet att sprida farlig kod på Facebook, är att nätbrottslingar använder sig av kapade konton och sedan antingen postar eller skickar direktmeddelanden till dina vänner. I och med att meddelandet ser ut att komma från dig så är det lättare att lura folk att klicka på den farliga länken.

Just det här viruset sprids genom att verka vara ett meddelande med en länk till en video. Om du klickar på länken kommer webbsidan att påstå att du behöver ett tillägg för din webbläsare – i det här fallet Chrome – och om du installerar detta kommer viruset att infektera din dator och ta sig in på ditt Facebook-konto.

Facebook-virus
image-6786

Ett nytt virus sprids via videolänkar på Facebook.

För att skydda dig mot att få ditt Facebook-konto kapat, se till att byta till ett unikt lösenord som du inte använder någon annanstans. Se också till att aktivera tvåfaktorsautentisering.

Se till att varna dina vänner genom att dela den här artikeln på Facebook. Det mest effektiva skyddet mot faror på Internet är kunskap. I andra hand är det ett bra antivirus – som du dock alltid ska ha installerat. Här hittar du gratis antivirus.

Taggar: Facebook, säkerhet, virus, trojan, videolänk, länk, meddelande, antivirus (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *