Så får du bättre räckvidd i ditt trådlösa nätverk

Trådlösa nätverk har blivit väldigt populärt bland såväl hemanvändare och på företag. En av flaskhalsarna är räckvidden, som du dock kan förbättra med exempelvis Sitecom Wireless Range Extender.

Sitecom Wireless Range Extender 300N (produktbeteckning WL-330) är en liten enhet som ser ut som en vanlig trådlös WiFi-router. Det som skiljer, när man tittar på den, är att det bara finns ett nätverksuttag för Ethernet-anslutning.

Wireless Range Extender kan fungera på två sätt. Dels kan den användas till att förbättra räckvidden på ditt befintliga trådlösa nätverk. Säg att du har problem att få bra uppkoppling när du sitter på ovanvåningen. Då kan du installera en Wireless Range Extender någonstans i mitten och på så vis bredda ditt trådlösa nätverk. I detta läge fungerar enheten som en förstärkare som gör ditt WiFi-nätverk större.

Det andra sättet du kan använda Sitecom Wireless Range Extender 300N på, är för att få en kabelansluten nätverksenhet att bli trådlös. Har du en nätverkshårddisk som bara har Ethernet-anslutning till ditt LAN, men saknar WiFi, så kan du koppla Sitecoms enhet till hårddisken och därigenom göra den trådlös. Det här fungerar även för TV-spelskonsoler som saknar WiFi, men har Ethernet.

Sitecom WL-300 är kompatibel med nätverk av standarderna 802.11b/g samt den nya 802.11n Draft 2.0. Enheten kostar cirka 920 kronor och ingår i Sitecoms produktserie Pure E-motion. Vi har inte testat den än, så hur bra det fungerar i praktiken vet vi inte.

Läs vidare om bättre WiFi-nätverk:

[b]

Sitecom Wireless Range Extender 300N
image-450
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Så får du bättre räckvidd i ditt trådlösa nätverk

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *