Pytteliten Bluetooth-adapter från Sandbergs

Om din bärbara dator inte har Bluetooth inbyggt behöver du en adapter. Problemet är att de allra flesta är rätt stora och måste pluggas ut och in när datorn ska läggas i väskan. Sandberg lanserar nu en pytteliten adapter som dessutom har stöd för snabbare Bluetooth 2.0.

Mini Bluetooth Dongle är namnet på den nya Bluetooth-adaptern från distributören Sandberg IT. Den ansluts till en ledig USB 2.0-port på datorn och sticker bara ut några millimeter från porten, vilket gör att du inte behöver koppla ur den när du ska lägga ner din bärbara dator i väskan.

Andra fördelar med att ha adaptrar som inte sticker ut så här långt, är att man inte råkar lägga handen eller något annat på den. Det är bland de vanligaste orskarna till datorproblem – att USB-kontakter har böjts upp eller ner, vilket leder till att hela porten och därmed moderkortet böjs och i värsta fall knäcks.

“Det är så världen är. Prylarna ska vara små och praktiska, men ändå fungera perfekt. Här har vi den helt unika fördelen att man kan låta adaptern sitta kvar i USB-uttaget hela tiden, även när man packar ned datorn i en väska. Man glömmer helt att den sitter i och vänjer sig vid att ha Bluetooth som en naturlig del av datorn, när man till exempel vill ansluta till Internet under en tågresa utan att behöva ta upp mobilen och sätta i en massa kablar.” – Erling Hoff Petersen, Sandberg IT, i ett pressmeddelande.

Mini Bluetooth Dongle har stöd för Bluetooth 2.0+EDR, vilket ger en maximal hastighet på 3 Mbps, alltså tre gånger så snabbt som “vanliga” Bluetooth. Adaptern ska ha fullt stöd för alla produkter och headsets. Så är tyvärr inte fallet med alla Bluetooth-adaptrar på marknaden.

Fakta om Mini Bluetooth Dongle:

  • Kontakt: Sandberg IT
  • Riktpris: 219 kronor
  • Gränssnitt: USB 2.0
  • Teknik: Bluetooth 2.0, upp till 3 Mbps

[b]

image-56
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Pytteliten Bluetooth-adapter från Sandbergs

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *