Hårdvara

Project Christine: Cool dator uppgraderas enkelt med moduler

Företaget Razerzone har tagit fram en ny form av stationär dator – Project Christine – som byggs upp av moduler, där du själv enkelt kan ansluta nya moduler för att få fler processorer, bättre grafik, mer internminne, större lagringskapacitet och så vidare. Det hela ser väldigt snyggt och coolt ut, och på pappret verkar det onekligen intressant för oss kräsna.

De flesta användare köper idag bärbara datorer, men om du vill kunna uppgradera och bygga ut din dator allt eftersom kraven på program och spel ökar, är det en stationär dator du ska satsa på. Det har dock ändå sina nackdelar.

Project Chistine

Visst går det att uppgradera, men du behöver tänka på rätt portar, kylning och för att inte tala om det rent praktiska arbetet med att sätta i nya minneskretsar (okej, det är knappast speciellt svårt för någon som vet hur man gör, men för en nybörjare kan det vara lite svettigt).

Project Christine, från Razerzone, är en dator som är uppbyggd av moduler. Det innebär att du har moduler för processorer, hårddiskar, internminne och så vidare. Dessa moduler pluggar du in i ett chassi och därefter ska installationen gå i stort sett av sig själv.

Project Chistine

Det ser rätt coolt ut och om det fungerar fint är det en smart lösning. Än så länge är det, som namnet antyder, bara på projektnivå. För att det här ska slå igenom krävs det att priserna är humana. Det kommer med största sannolikhet inte vara billigare med en Christine-modul med 8 GB internminne jämfört med om du köper två lösa 4 GB-RAM-kretsar.

Men, visst, idéen är cool och den är värd att ta en titt på – vilket du gör på Razerzones hemsida.

Taggar: Project Christine, Razerzone, Christine, dator, hårdvara, stationär dator, PC, bygga dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *