Snabbare dator

Snabba upp datorn gratis med Advanced SystemCare 8.2

Med Advanced SystemCare 8.2 kan du städa datorn genom att rensa bort skräpfiler och onödiga program, trimma registret, tömma cookies och annat som har med personlig integritet att göra, laga genvägar och optimera systemet på flera sätt. Programmet kan köras gratis och är översatt till svenska. Det är gjort för att vara väldigt enkelt att använda, och tillhör de program för att trimma datorn som faktiskt ger resultat.

Genom åren har jag testat många program som säger sig göra din dator snabbare. Det finns två verktyg som trimmar systemet på flera sätt, och som jag anser faktiskt fungerar – SLOW-PCfighter respektive Advanced SystemCare. Det sistnämnda har kommit i version 8.2 och innehåller en rad olika funktioner för att automatiskt rensa och snabba upp din PC med Windows.

Snabbare dator med gratis program
image-6474

Advanced SystemCare 8.2 ger dig flera möjligheter att väldigt enkelt städa och snabba upp din PC.

Advanced SystemCare finns i dels en gratisversion, samt en Pro-version. Den största skillnaden är att Pro-versionen, som i dagsläget kostar 200 kronor (och i skrivande stund får du mycket extra för pengarna), sköter arbetet med din dator kontinuerligt och automatiskt. Programmet körs i bakgrunden och ser till att alltid hålla din dator frisk.

Gratisversionen däremot låter dig söka igenom och renas datorn manuellt. Det är emellertid en väldigt simpel procedur, eftersom du bara behöver klicka Sök för att skanna systemet efter problem, och därefter klickar du Reparera för att fixa felen.

Städa datorn
image-6475

Steg 1: Klicka på Sök i Advanced SystemCare och låt programmet söka igenom din dator efter problem. Därefter klickar du Reparera.

Programmet söker efter problem på många fronter. Det kan hjälpa dig att optimera inte bara Windows, utan även din Internetanslutningm säkerheten, hårddisken och Windowsregistret. Det lagar fel och trimmar inställningar. Alla möjliga knep används för att förbättra prestandan på din dator.

Snabbare dator genom att rensa och optimera systemet
image-6476

Steg 2: Låt programmet gå igenom alla fel som hittats och reparera dessa, samt trimma inställningar för bättre prestanda.

Förutom att städa ditt system och försöka göra det snabbare, har Advanced SystemCare andra funktioner – till exempel ett Turbo-läge som du kan aktivera när du vill använda din dator för spel. Programmet stänger då av en massa funktioner temporärt, för att låta dig utnyttja datorns prestanda till max.

Så gör du din dator snabbare
image-6477

Steg 3: I det sista steget får du fram information om vad som gjorts för att trimma din dator. Ibland kan du behöva starta om datorn, om programmet installerat uppdateringar.

Under fliken Åtgärdscentral får du fram mer information om vad du kan göra. Härifrån kan du till exempel ladda ner och installera nya drivrutiner för din hårdvara.

Advanced SystemCare fungerar faktiskt riktigt bra för att göra din dator kvickare. Med det sagt är det inte alltid resultatet blir bättre. Det beror på hur du använder din dator. Om du ofta laddar ner mycket filer och program, testar spel och annat, men inte bryr dig om att manuellt städa och trimma systemet, då är Advanced SystemCare effektivt.

Men programmet kan också hjälpa dig som bara tycker att din dator har blivit långsam. Prova att köra gratisversionen för att se hur det blir, och om du är nöjd kan du köpa Pro-versionen för att bibehålla datorns nya prestanda.

Att pilla i systemet och sådant är inte helt riskfritt, det vill jag påpeka. Jag har testat Advanced SystemCare i många versioner under årens lopp, och på väldigt många olika datorer, utan att ha stött på problem, men det är ingen fullständig garanti.

Taggar: Avdvanced SystemCare, IOBit, gratisprogram, snabbare dator, städa datorn, rensa datorn, trimma datorn, program, mjukvara, Windows (Intressant?)

 

Advanced SystemCare 8.2

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *