Har du testat den nya snabba webbläsaren Vivaldi?

Vivaldi är en ny webbläsare skapad av grundaren till Opera, en annan känd webbläsare som sedan många år lever ett liv i skuggan av giganterna. Med Vivaldi vill man göra en webbläsare som är det som man hade hoppats att Opera skulle lyckats med. Än så länge finns den bara i en tidig testversion men den är klart värd att prova!

Opera var, enligt grundaren och intitativskaparen av Vivaldi, från början en webbläsare som utvecklades tillsammans med användarna. Men idag har utvecklingen blivit mer stängd och det community som tidigare fanns runt Opera är borta. Det här anser Vivaldis skapare vara ett stort felsteg, som man med sin egna webbläsare vill rätta till.

Vivaldi vill utvecklas tillsammans med dess användare. Man vill ha en öppen dialog och helt enkelt bygga den bästa webbläsaren på marknaden. Och även om programmet ännu bara är i en tidig Preview-version ser det spännande ut. Gränssnittet är avskalat men snyggt och själva surfandet går snabbt.

Vivaldi

Vivaldi har ett snyggt och avskalat gränssnitt och själva motorn är snabb på att visa webbsidor.

Att ta fram en ny webbläsare idag är nog inget enkelt projekt. Så gott som alla använder idag Internet Explorer, eftersom det följer med Windows, Googles Chrome eller Mozillas Firefox (som dock tappat en hel del mark de senaste åren). Det försprång dessa webbläsare har, anser jag själv vara utbudet av tillägg.

Vilken webbläsare använder du idag?

Det finns massor av smarta tillägg för Google Chrome och Firefox – och en del till Internet Explorer, fast av någon anledning är det ändå skralt hos Microsofts webbläsare trots att den är marknadsledande. Själv kör jag Chrome med ett gäng olika tillägg, samt Internet Explorer.

Tidigare använde jag Firefox, men efter att de körde fast inför Firefox 4 och webbläsaren blev hopplöst full med skit och långsam, dumpade jag den och när Firefox 4 äntligen kom levde den verkligen inte upp till förhoppningarna. Chrome och Internet Explorer var redan milsvis före Mozilla. Idag är Mozilla hyfsat ifatt, men det finns ingen gott skäl att byta IE eller Chrome till den.

Vivaldi är helt ny, snabb och snygg. Det är en fördel. Många kommer säkert att vilja testa webbläsaren – det gäller bara för utvecklarna att få användarna att stanna kvar, och allra helst komma med åsikter och förslag. Vi får se hur det går. Det är som sagt ett spännande projekt.

Besök Vivaldi.

Taggar: Vivaldi, webbläsare, browser, Opera, webläsare, gratisprogram, program, mjukvara (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Har du testat den nya snabba webbläsaren Vivaldi?

  1. Lars

    Testar som bäst Vivaldi, trevlig, skall bli intressant att se den färdiga versionen så småningom. Annars kör jag mycket med CoolNovo (Google Chrome, fast snabbare och stabilare). Sen har jag ju dessutom IE.

  2. Varg i Veum

    Jag kör Firefox (Palemoon 64 egentligen) trots att chrome är så mycket snabbare, men de tillägg jag vill ha finns inte eller är sämre till chrome. Jag “måste” kunna placera flikarna (tree style tab) där jag vill och vill göra mina egna gester (firegestures)

    Jag testade operas chromevariant som är i beta och den känns bättre än vanliga chrome, men tilläggen är inte mycket och ha (jag lyckades inte få chromes tillägg att fungera trots att det ska gå använda om man inte är nöjd med de som Opera tillhandahåller)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *