Windows Store

iTunes kommer som app till Windows Store

Apples iTunes är, ganska otippat, ett av de mest eftersökta applikationerna på Windows Store – Microsofts appbutik för Windows 8 och 10. Och på sin Build-konferens har Microsoft nu meddelat att de samarbetar med Apples för att ta fram just en sådan app.

iTunes finns visserligen redan till Windows, men bara som vanlig programvara. En universal app-utgåva för Windows Store skulle dock förenkla nedladdning och uppdatering av programvaran.

Att iTunes är ett av de mest eftersökta applikationerna på Windows Store beror på att det är så många som har iPhone och iPad. Du kan visserligen klara dig utan att ha iTunes på din dator, men det finns fördelar med att ha det – exempelvis för att ta säkerhetskopior och annat.

iTunes till Windows Store
image-6778

Microsoft och Apple samarbetar för att ta fram iTunes för Windows Store.

Windows Store har ännu inte tagit fart, då det krävs ett bättre utbud av appar. Men förhoppningsvis kommer det att bli ändring på det framöver. Det finns många fördelar att använda Windows Store för att hämta appar – det är lättare att hitta, apparna är bättre kontrollerade för säkerhet, och uppdateringar sköts automatiskt.

Dessutom kommer Windows Store ihåg vilka appar du köpt och laddat ner, vilket är smidigt om du byter dator.

Det är i skrivande stund oklart när iTunes för Windows Store lanseras.

Källa: Geeky Gadgets

Taggar: iTunes, Apple, Microsoft, Windows Store, universal apps, Windows, applikation, iPhone, iPad (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *