Slimmad minidator – Point of View Mobii Slim-line

Point of View är mest kända för att tillverka grafikkort baserade på NVIDIAs grafikprocessorer, men i produktsortimentet har de även minidatorer. Deras senaste modell heter Mobii Slim-line ULV, en liten och till specifikationerna sett intressant dator.

Point of View Mobii Slim-line ULV bygger på Intels ULV-teknik, en förkortning som står för Ultra Low Voltage och som innebär låg strömförbrukning. Processorn är en Dual Core SU2300.

Minidator mäter cirka 29x20x2,7 centimeter i storlek medan vikten inte framgår av pressmaterialet. Mobii Slim-line har en LCD-skärm på 11,6 tum som är i widescreenformatet 16:9 och klarar upplösningen 1366×768 pixlar. HDMI-port finns för att kunna koppla datorn till din platt-TV med upplösningen 720P+ HD Ready. Grafiken hanteras med Intel Mobile Graphics Media Accelerator.

Intenminnet av typen DDR2 har som standard 2 GB men kan byggas ut till 4 GB. Datorn kan levereras med hårddisk på antingen 160 GB, 250 GB eller 320 GB. För extra lagringshantering finns en minneskortsläsare som klarar SD, MMC, MS och MS Pro.

Point of View - Mobii Slim-line ULV

Point of View Mobii Slim-line ULV har vidare två stycken USB-portar, Ethernet på 10/100 Mbit, trådlöst nätverk med stöd för 802.11b/g/n, Bluetooth (tillval) som inbyggda högtalare på 1,5W. En intern webbkamera finns också i datorn.

Datorn kommer förinstallerad med Windows 7 som operativsystem. Det framgår inte vilken av versionerna man använder sig av – om det är Home Premium eller om det är Starter Edition. Det senare är förmodligen mest troligt, eftersom detta är avsett för bland annat minidatorer.

Några prisuppgifter har ännu inte lanserats, men enligt företaget kommer man att släppa dessa inom kort, precis som med lanseringsdatumet.

Taggar: Point of View, PoV, minidator, netbook, mini-PC, laptop, bärbar, ultraportabel, Windows 7, Mobii Slim-line, ULV (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *