Nätverk

Pocket Cloud Router en portabel router med många finesser

D-Links nya Pocket Cloud Router (DIR-506L) är en portabel router med flera användningsområden. Den är så pass liten och nätt att du får plats med den i jackfickan, och den kan drivas på ett internt batteri som ska klara upp till fyra timmars användning. Reser du mycket kan det här vara en intressant produkt.

Om du inte vill köra routern på batteriet, kan du fixa strömförsörjning (och ladda batteriet) genom att ansluta Pocket Cloud Router till en dator via USB.

Bakgrunden till Pocket Cloud Router är att många användare idag har flera enheter som man vill ansluta till Internet när man till exempel bor på hotell. Då används routern för att skapa ett eget litet trådlöst nätverk, som sedan ansluts till Internet.

Du kan ansluta externa lagringsenheter till USB-porten på routern. Med hjälp av applikationen SharePort Mobile, som finns för iOS och Android, kan du komma åt och hantera filerna på din lagringsenhet. Det går även att göra backup av smartphones och surfplattor via Pocket Cloud Router.

Pocket Cloud Router

Fyra olika lägen

Routern kan användas i fyra olika lägen, Vanligt routerläge för att dela ut en bredbandsanslutning från bredbandsmodem. Accesspunktsläget skapar en trådlös förlängning av ett nätverk genom att ansluta till det via Ethernet. Du kan också utnyttja accesspunkten för att skapa ett eget stängt trådlöst nätverk utan Internet.

Med repeaterläget förlänger du ett befintligt trådlöst nätverk. Sätt routern som repeater någonstans i huset för att förbättra signalstyrkan. Slutligen finns ett WiFi-hotspotläge, där du ansluter routern till ett öppet WiFi på exempelvis en flygplats, och skapar ett eget säkrare nätverk för dina enheter.

Pocket Cloud Router, med beteckningen DIR-506L, börjar säljas i butik under oktober månad och har ett riktpris på 699 kronor. Du kan läsa mer om enheten på D-Links hemsida.

Källa: Pressmeddelande

Taggar: D-Link, Pocket Cloud Router, DIR-506L, router, accesspunkt, Internetdelning, mobilt (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *