lagring

PNY XLR8, ny serie SSD för användare med höga krav

PNY Technologies lanserar nu XLR8, en serie flashbaserade SSD – Solid State Drive, med ett antal modeller för både konsumenter och professionella användare. Med ett relativt lågt pris och bra prestanda kan de vara ett intressant alternativ för dig som vill få mer fart på din dator.

PNY XLR8 kommer i fyra olika varianter; XLR8 och XLR8 Pro för konsumenter, samt Prevail och Prevail Elite för professionella användare. Den enklaste modellen har överföringshastigheter på upp till 500 MB per sekund.

XLR8 Pro och Prevail är framtagen främst för datorspelare, fotografer och andra som arbetar med media. Hastigheterna är upp till 550 MB per sekund för läsning och 520 MB/s för skrivning av data.

PNY XLR8 SSD

Toppmodellen XLR Prevail Elite har samma hastigheter som Pro och Prevail, men ska vara byggt för extra hög uthållighet.

Gemensamt för de olika modellerna i nya XLR8-serien är att de ska klara intensiv användning av lagringdsmediet. SSD-enheterna använder sig av kontrollern SandForce SD2200-serien, som gör att enheten ska fungera fint med upp till 15 GB överföring per dag i fem år. Det kan jämföras för medelanvändning på 3,5 GB per dag.

Alla fyra modellerna – XLR8, Pro, Prevail och Prevail Elite – lanseras med tre olika kapaciteter; 120 GB, 240 GB och 480 GB. Priserna börjar på 849 kronor för standardmodeller XLR8 på 120 GB, och går upp till 4599 kronor för Prevail Elite på 480 GB. Enheterna finns att köpa hos återförsäljare.

Läs mer hos PNY.

[pj]1393154[/pj]

Taggar: PNY, PNY XLR8, XLR8, SSD, lagring, hårddisk, lagringsmedia (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *