Panda Cloud, gratis antivirus i fullversion

Panda Cloud Antivirus har gått ur betastadiet och lanserats i fullversion. Antivirusprogrammet är gratis, är snabbt och tyst, och dessutom är det väldigt enkelt att använda. Nya versionen finns dessutom på svenska.

För ett tag sedan lanserade säkerhetsföretaget Panda ett gratis antivirusprogram kallat för Panda Cloud Antivirus. Det är ett nerskalat antivirus som är väldigt enkelt att använda. Virusskyddet ligger tyst i bakgrunden och det arbetar, som namnet antyder, i molnet för att erbjuda väldigt snabbuppdaterat och effektivt skydd mot farlig kod och hot från Internet.

De flesta antivirus har inför 2010 infört funktioner för att arbeta mer i molnet, det vill säga över Internet, istället för att förlita sig på virussignaturer – definitionsfiler. Tidigare har antivirusprogrammen uppdaterat sig med nya databaser över virus. Numera låter man antivirusprogrammen kommunicera med tillverkarens säkerhetsservrar för att kontrollera farlig kod. Det gör att du får ett mycket mer aktuellt och säkert skydd.

Panda Cloud Antivirus är ett av de första virusskydden som arbetar på detta sätt. Jag brukar rekommendera Panda Cloud Antivirus som skydd för dig som inte vill lägga pengar på ett komplett säkerhetspaket men behöver ett bra skydd på exempelvis din minidator.

Panda Cloud, gratis antivirus

Installationen av Panda Cloud Antivirus är simpel. Ladda ner programmet från hemsidan, och kör igång filen. Innan du installerar ska du avinstallera det antivirus du kör idag, eftersom du aldrig ska köra två antivirus samtidigt. De kommer nämligen att krocka med varandra och det ställer till det.

Installera gratis Panda Cloud Antivirus

Det finns inte mycket inställningar och funktioner att pilla med i programmet. Du behöver således inte bry dig om det över huvud taget, för när du väl har installerat Cloud Antivirus kommer det att lägga sig i bakgrunden och skydda datorn utan att du behöver tänka på det.

Du bör dock göra genomsökningar av datorn då och då. Det gör du enklast med Snabbanalys som du hittar under fliken Analysera (ikonen som ser ut som ett förstoringsglas). På mitt system söktes drygt 10000 filer igenom och det tog ungefär tjugo minuter. Datorn är ungefär 6-7 år gammal, så på en nyare dator går det här fortare.

Panda Cloud gratis antivirus - analysera

Panda Cloud Antivirus är ett hyfsat bra antivirus som skyddar din dator utan konstigheter. Det är relativt resurssnålt och som sagt väldigt enkelt att använda. Panda är ett välkänt företag inom säkerhet som har hög trovärdighet, så man känner sig trygg med programmet.

Läs mer om Cloud Antivirus:

Taggar: Panda, Panda Cloud Antivirus, Cloud Antivirus, antivirus, antivirusprogram, virusprogram, virusskydd, gratis antivirus, gratisprogram, freeware (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Panda Cloud, gratis antivirus i fullversion

  1. frogart

    nu har jag provat 2 gånger och det funkar inte alls!! bredbandet lägger ner och det går inte att komma ut på nätet…
    tog bort det igen och la in mitt gamla. väldigt konstigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *