Antivirus

Gratis antivirus Panda Cloud Antivirus får högt betyg

Panda Cloud Antivirus är ett av redaktionens absolut favoriter bland gratis antivirusprogram. Nu meddelar Panda Security att fler än vi gillar programmet; de har nämligen blivit certifierade av det prestigefyllda testlabbet AV-Test.org. Cloud Antivirus är med andra ord ett bra val!

Det är första gången som Panda Cloud Antivirus är med i AV-Tests utvärdering. Testet har gjorts mellan juli och augusti 2011, och man har testkört 25 olika säkerhetslösningar. Resultaten visar på att Cloud Antivirus slår flera konkurrenter på fingrarna; däribland McAfee, Microsoft och Trend Micro.

AV-Test har testat hur effektivt antivirusprogrammen skyddar mot infektioner av skadlig kod, hur bra programmen är på att reparera drabbade datorer samt hur stor påverkan programmen har på datorns prestanda och användning.

Panda Cloud Antivirus gratis

Höga betyg av AV-Test

Panda Cloud Antivirus får betyg 5 av 6 i testet av hur bra det är på att stoppa infektioner. Siffrorna i testet visar att Cloud Antivirus blev betydligt bättre i augusti jämfört med juli.

I augusti stoppades 98 procent av så kallade Zero Day-attacker (det vill säga nya faror, enkelt beskrivet), medan siffran låg på 86 procent i juli. Programmet stoppade under augusti 100 procent av de över 230000 varianter av farlig kod som AV-Test bombaderade datorerna med (i juli låg det på 99 procent).

När det gäller att rensa bort och reparera systemet efter att en virusinfektion skett fick Panda Cloud Antivirus 3,5 av 6 i betyg. Programmet påverkar inte datorns prestanda och användning märkbart, då AV-Test gav betyget 5,5 av 6 på denna punkt.

Tips: Läs om hur du tar bort virus från en infekterad dator

Panda Cloud Antivirus tog nyligen även hem betyget Advanced+ i ett test gjort av AV-Comparatives – ett annat pålitligt testlabb som provar säkerhetslösningar.

Så tycker vi om Panda Cloud Antivirus

Som redan påpekats gillar vi på PCOnline Panda Cloud Antivirus och rekommenderar det. Det finns många fördelar med att använda ett komplett säkerhetspaket (här hittar du en komplett lista över svenska antivirus), men om du inte vill lägga pengar på det behöver du ett gratis antivirus.

Gratis antivirus

Cloud Antivirus är väldigt enkelt att använda. Det håller sig tyst i bakgrunden och sköter sig fint utan att påverka datorns prestanda. Eftersom det arbetar i molnet behöver du inte fundera på att ladda ner en massa uppdateringar flera gånger om dagen. Tack vare cache-metoder skyddar dock antivirusprogrammet även när du inte är ansluten till Internet, även om det fungerar allra bäst på datorer som är online.

En liten tråkig detalj med Cloud Antivirus är att det inte längre finns på svenska. Det gjorde det förr, men av någon anledning valde Panda att sluta översätta programmet.

Det finns en mer avancerad version som heter Panda Cloud Antivirus Pro. Pro-versionen kostar cirka 300 kronor om året och ger dig ett par extrafinesser för bättre skydd, samt tillgång till support. Gratisversionen fungerar emellertid ypperligt och är ett betydligt bättre val än att inte köra något antivirus alls.

Läs mer och ladda ner Panda Cloud Antivirus gratis!

Taggar: Panda Cloud Antivirus, gratis antivirus, antivirus, virusprogram, virusskydd, antivirusprogram, gratisprogram, download, ladda ner (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Gratis antivirus Panda Cloud Antivirus får högt betyg

  1. Dan Hernehult

    Det verkar som man måste köpa nåt helt annat för att få det gratis enligt deras hemsida?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *