Panasonic Lumix G3, världens minsta systemkamera

Ett problem med digitala systemkameror är att många av dem är för klumpiga för att man ska kunna ta med dem överallt. Numera börjar det komma mindre modeller, och Panasonic sätter med sin Lumix DMC-G3 rekord i litenhet.

Panasonic Lumix DMC-G3 betecknas som världens minsta digitala systemkamera. Den följer upp G2-modellen och är 25 procent mindre i storleken. Själva kamerahuset väger in på 336 gram, då utan objektiv.

Som alla digitala systemkameror kan du byta objektiv på Lumix G3. Kameran ingår i produktserien Lumix G Micro System, som använder mindre typer av objektiv för att hålla nere storleken.

panasonic-lumix-g3-front

Panasonic G3 tar stillbilder i upp till 16 megapixlar och använder en så kallad Live MOS-sensor. Förutom att ta vanliga digitalfoton kan du även spela in videofilm i Full HD-kvalitet – 1920×1080 pixlar i hastigheten 50 bilder per sekund med stereoljud. Kamerans autofokussystem fungerar även i videoläget.

Skärmen på baksidan är av touchmodell, varifrån du kan justera skärpedjup, exponering och vitbalans på ett enkelt sätt.

En finess som ingår i kameraserien är en dammeliminator som hjälper dig att hålla kameran ren från dammpartikar. I G3-modellen finns ett ultraljudsfilter framför bildsensorn, som skyddar den mot damm. Det här filtret vibrerar cirka 50000 gånger per sekund för att stöta bort damm och andra partiklar.

panasonic-lumix-g3

Panasonic Lumix DMC-G3 kommer att säljas dels med bara kamerahuset, och dels i två paket med antingen ett eller två objektiv. Ett 14-42 mm-objektiv ingår i bägge paketen, och paketet med två objektiv innefattar även ett 45-200 mm-objektiv.

Priset är i skrivande stund inte bestämt. Den äldre G2-modellen säljs idag för under 4000 kronor tillsammans med 14-32 mm-objektiv.

[pj]610372[/pj]

Källa: Pressmeddelande

Taggar: Panasonic Lumix DCM-G3, Panasonic, G3, Lumix, Lumix G3, systemkamera, digitalkamera, digitalfoto, digital systemkamera, SLR (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *