Panasonic Lumix FX90, kamera med Internetaccess

Panasonic Lumix FX90, som lanseras på svenska marknaden senare i höst, är i grunden en rätt ordinär kompakt digitalkamera, men den har en del spännande finesser. Den gör det nämligen enkelt att dela ut dina bilder på sociala nätverk (Facebook, Twitter) via Lumix Club.

Den nya digitalkameran FX90 har inbyggt stöd för WiFi för att kunna ansluta till ditt nätverk och vidare ut på Internet. Du kan direkt från kameran publicera dina nytagna digitalfoton till Facebook, Twitter och Picasa, och om du spelar in video kan du lägga upp dem på YouTube.

Det finns ett antal digitalkameror på marknaden som har liknande funktioner, men det som skiljer Panasonic FX90 är att den även låter dig skicka bilderna till det så kallade Lumix Club. I och med Lumix Club gör du det bland annat enkelt att publicera bilderna på flera sociala nätverk samtidigt, så du slipper att logga in på varje respektive sajt.

Panasonic Lumix FX90

Vidare kommer du från digitalkameran kunna skicka bilder till din smartphone. Det finns en speciell applikation för iPhone och Android som låter dig koppla ihop din mobil med kameran över WiFi. Detta kan vara smidigt om du har bildredigeringsverktyg i din mobil.

Källor: TechRadar och IDG

Taggar: Panasonic Lumix FX90, digitalkamera, digitalfoto, Panasonic (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “Panasonic Lumix FX90, kamera med Internetaccess

  1. Kgg

    Varför ha en kamera överhuvudtaget? Det finns ju smartphones idag som är nästan lika bra. Den stora massan av fotografier som tas är ändå bara sociala (skit) bilder.
    Intet ont om dem de är viktiga men behöver ingen avancerad optik. Vi tar en bild och skickar den vidare via sociala media eller lagrar den,mejlar den eller glömmer bort den.Kompaktkamerorna går en död tillmötes ganska snart. Håll koll på priserna så kan du se vad som händer. Mera pixlar bättre optik och billigare priser varslar om snar nedläggning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *