Panasonic Lumix DMC-GH1, en liten smidig systemkamera

Den så kallade “Micro Four Thirds”-tekniken har gjort det möjligt att göra mindre digitala systemkameror. Panasonic Lumix DMC-GH1 är en uppföljare till DMC-G1 och bland nyheterna finns filminspelning i HD-video 1080-upplösning.

I stora drag är GH1 samma kamera som G1, fast skillnaden är att digitalkameran som sagt klarar av att spela in video i högre upplösning. Nu kan du filma HD-video i antingen 720 punkters upplösning och 60 bilder per sekund, eller 1080 med 24 bilder per sekund. Autofokusen är i detta läge kontinuerlig, så att den uppdateras ordentligt och alltid försöker få bra fokus.

En fördel som digitala systemkameror, där stöd för videoinspelning finns, har gentemot ordinära videokameror, är att du kan byta objektivet till att bättre passa situationen och miljön. DMC-GH1 använder sig alltså av “Micro Four Thirds” som är en standard för objektiv i mindre storlek. Detta gör även att kameran är smidigare att bära med sig.

Om vi tittar på specifikationerna för själva kameran så hanterar sensorn bilder i 12,1 megapixlar. Det finns så klart autofokus och flera bra funktioner för exempelvis ansiktsigenkänning. Du kan ta bilder i formaten 4:3, 3:2 samt 16:9. Panasonic Lumix DMC-GH1 lanseras lagom till sommaren i juni, och någon prislapp är inte satt.

[Källa: Pressmeddelande]

[b]

Panasonic Lumix DMC GH1
image-349
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *