Panasonic fortsätter att satsa på Bluray

Trots en sval marknad lanserar nu Panasonic en serie Blurayspelare; dels fristående spelare, dels världens första portabla Bluray-spelare och slutligen tre hemmabiosystem med Bluray.

Bluray är en teknik jag personligen inte tror kommer klara sig. Plastskivor är på utgående till förmån för Internetbaserade filmtjänster, och undersökningar har visat att vanliga hemanvändare är nöjda med kvaliteten som DVD:er presterar. Men det kommer fortfarande lite filmer och en del spelare. Panasonic är en av de tillverkare som håller kvar vid formatat, och de lanserar nu en serie externa spelare för hemanvändare.

DMP-BD80 och BD60 är två relativt ordinära spelare som klarar det mesta man kan kräva av en Blurayspelare för hemmabion. De hanterar 7.1-ljud, har nätverksfunktioner och teknik för att skala upp bilder från exempelvis DVD-filmer.

Den portabla spelaren DMP-B15 är världens första bärbara Bluray som låter dig titta på film i 16:9-format var du än befinner dig (exempelvis på tåget eller flyget).

Och slutligen kommer tre stycken hemmabiosystem med Blurayspelare. SC-BTX70 är ett 2.1-system i slimmad design, som ska klara av att leverera 7.1-ljud även om det bara finns tre högtalare. SC-BT205 och SC-BT200 är lite mer avancerade och har bland annat stöd för att kunna spela upp film från YouTube och visa bilder från Picasa.

Priserna är satta till mellan 3 499 kronor och 9 999 kronor – högre än väntat, efter att spelarna presenterats på CES-mässan i januari.

[b]

Panasonic Bluray
image-315
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *