Dubbla skärmar på minidator från Onkyo

Nu när de flesta minidatorer har ungefär samma hårdvara, får man hitta på nya saker för att sticka ut ur mängden. Det japanska företaget Onkyo lanserar en dator med dubbla skärmar.

Visst, vi har i och för sig redan sett prototyper och andra modeller av bärbara datorer som har två skärmar, men Onkyos minidator är ändå värd att nämnas. Den lär förmodligen tyvärr inte dyka upp i Sverige.

Onkyo DX har alltså två skärmar, som är på vardera 10,1 tum. De klarar upplösningen 1366×768 pixlar vardera, vilket är mer än vad tidigare konkurrenter har presterat. Hur bilden blir med så många pixlar på den lilla ytan kan man bara spekulera i tills man har testat.

onkyo-minidator-dubbla-skarmar

I övrigt känner vi igen hårdvaran från andra minidatorer. Processorn är en AMD Athlon Neo på 1,6 GHz, grafikkort av typen ATI Radeon HD 3200, samt nätverksanslutningar via WiFi 802.11n, Bluetooth och Ethernet-port. Internminnet är på 2 GB i standardmodellen, och hårddisken på 320 GB.

Operativsystemet är Windows 7 Home Premium 32-bitar. Och slutligen kommer prislappen på motsvarande cirka 6850 kronor. Lite väl saftigt för en minidator, även om den har två skärmar.

[Källa: Engadget]

Taggar: Onkyo, Onkyo DX, minidator, ultraportabel, bärbar, mini-PC, netbook (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *