Smartphone

OnePlus One – Efterlängtad smartphone nu till försäljning

Under mottot “Never settle” (nöjd dig aldrig) har OnePlus One utvecklats, en smartphone skapad tillsammans med det omfattande community av användare som byggts upp. Syftet med OnePlus är att skapa en smartphone utifrån vad användare vill ha. Man satsar på bästa möjliga design, bästa prestanda utan att få ett för högt pris, och ett genomtänkt gränssnitt. Har man lyckats? Det kan du få reda på, för nu öppnar man försäljning till hela världen.

OnePlus OneThe flagship killer. Så presenteras företagets smartphone på hemsidan. Flagship killer hintar om att man vill göra en smartphone som är bättre än de ledande mobilerna på marknaden (läs iPhone och Samsung Galaxy S). Och man vill göra det via öppen dialog med användare, utvecklare och andra intresserade.

Designmässigt är det en snygg smartphone med 5,5-tumsskärm i 1080p-upplösning (1920×1080). Hårdvaran är det inget fel på – man har vägt prestanda och pris. Processorn är en Qualcomm Snapdragon 801 och mobilen har en grafikprocessor av typen Adreno 330. Internminnet är 3 GB, och lagringsutrymmet är 16 GB alternativt 64 GB.

OnePlus One kan du köpas till Sverige

Stöd finns för WiFi i dual-band på 802.11b/g/n/ac, så du lär få ordentligt med vart i surfandet när du befinner dig inom ett schysst WiFi-nät. Vidare finns Bluetooth 4.0, NFC, GPS och kompass.

OnePlus klarar 3G och 4G, men det är värt att nämna att den inte hanterar LTE, band 20 (800 MHz). Det är detta band som används utanför storstäderna, eftersom det innebär större räckvidd. Bor du centralt i Stockholm, Göteborg eller annan storstad så kan mobilen använda band 7 (2600 MHz), vilket har kortare räckvidd men högre hastighet. Det mobila nätverk som Telia och Telenor bygger ut över Sverige går på band 20.

Digitalkameran är på 13 megapixlar. Den använder sensorn Sony Exmor IMX 214 med sex stycken linser för att få bästa bildkvalitet. Du kan spela in video i upp till 4K-upplösning. På fronten sitter en 5-megapixelskamera för videosamtal.

Slutligen operativsystemet. Man har valt att använda Cyanogen, som i likhet med OnePlus också utvecklar tillsammans med ett community av användare. Cyanogen är dock inget nytt operativsystem, utan bygger på Android 4.4, så du kan naturligtvis köra Android-appar som vanligt.

Priset för OnePlus One börjar på 2499 kronor. Du hittar den på www.oneplus.net, där du också kan läsa mer om finesser.

Vad tror du? Tänker du köpa OnePlus One?

Taggar: OnePlus, OnePlus One, smartphone, mobil, mobiltelefon, Android, Cyanogen (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *