Nvidia 3D Vision ger datorspel en helt ny dimension

På CES-mässan har grafikkortstillverkaren Nvidia presenterat sin nya Nvidia GeForce 3D Vision. Den här tillägget består i ett par glasögon som, tillsammans med Nvidias grafikkort och en monitor som klarar 120 Hz, ska kunna ge spelaren en 3D-upplevelse.

Jag har i ärlighetens namn inte testat Nvidia 3D Vision – ännu, i alla fall – och jag är tyvärr inte på plats på CES, så jag får utgå från det pressmeddelande som har gått ut. Enligt det ska Nvidia 3D Vision automatiskt omvandla hundratals spel till en 3D-upplevelse. Man använder de medföljande glasögonen, och resultatet antar jag blir detsamma som när man tittar på 3D-TV med de gamla klassiska grönröda glasögonen.

Själva glasögonen kommer tillsammans med en IR-sändare, som placeras ovanpå skärmen. Den här har en räckvidd på 20 meter.

Under CES visar ett stort antal innehållsleverantörer, skärmtillverkare, OEM:er och systembyggare sitt stöd för NVIDIAs 3D-teknik. Så här säger Christian Svensson på Capcom:

– NVIDIA 3D Vision har potential att ta datorspelande till en helt ny nivå genom att ge ett oöverträffat djup till titlarna. När man spelar Dark Void med NVIDIA 3D Vision-glasögon känns det verkligen som att du är inuti spelet på ett helt nytt sätt.

Nvidia 3D Vision har till att börja med lanserats redan nu i USA, där de kostar motsvarande cirka 1500 kronor. Det är i skrivande stund inte klart när de kommer till Europa och vad de då kommer att kosta, men det är dock bestämt att de kommer hit förr eller senare.

Besök Nvidia GeForce 3D Vision på webben.

[b]

image-75
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “Nvidia 3D Vision ger datorspel en helt ny dimension

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *