Digitaltfoto

Nikon arbetar på något nytt, vill nå mobilkamerafotografer

Många av oss har någon form av digitalkamera, men del alla flesta foton tas med en smartphone. Varje dygn laddas det upp 350 miljoner foton till Facebook. Utöver dem har vi Twitter, Instagram och framför allt våra privata fotoalbum. Digitalfoto är en explosivt växande marknad – samtidigt som de traditionella digitalkamerorna samlar damm. Men Nikon säger sig ha något nytt på gång – fast inte vad…

Digitala kompaktkameror har fått mycket stryk av de allra bättre kamerorna i smartphones. Visst är det så att de flesta kompaktkameror tar bättre bilder än en smartphone, men fördelarna med att fotografera med en smartphone väger upp den nackdelen.

Många av våra bilder vill vi dela med oss av på sociala nätverk, och då är det betydligt enklare med en smartphone. Och vår mobil har vi alltid med oss, till skillnad mot digitlalkameran. Med tjänster som Dropbox blir det lekande lätt att få över dina bilder till datorn.

Så smidigheten med en smartphone gör att den vinner över en kompakt digitalkamera (de digitala systemkamerorna, SLR, har emellertid en funktion att fylla då de levererar bildkvalitet i en helt annan division).

Nikon, digitalkamera med Android

BILD: Nikon Coolpix S800c – kompakt digitalkamera med Android.

Nikon vill bygga något nyskapande

Nikon har insett att man måste förändra sig för att hänga med i utvecklingen, och därför berättar man nu att man håller på att ta fram en ny sorts enhet som kommer att förändra konceptet med digitalkameror. Exakt vad det rör sig om för någon slags produkt vill man inte berätta, så spekulationerna har varit fria.

Många tror att det rör sig om smartphone med fokus på själva digitalkameran. Här finns det mycket att göra. Samtidigt är det inte så lätt att kombinera en riktigt bra kamera, med den optik som krävs, och designen på en modern smartphone. Vill man ha vettig optik kommer enheten att bli för tjock – och vill man ha en tunn enhet så får man inte plats med optik.

En alternativ spekulation skulle vara en liten smidig kompaktkamera med bra kvalitet, som kan ansluta till din smartphone och på så vis ta över kameradelen i mobilen. Gör det på ett användarvänligt sätt kan det bli riktigt bra.

Vad hoppas du själv att Nikon har på gång? Vi lär inte få reda på mer förrän de talar om det, men det är alltid intressant att spekulera i spännande gadgets.

Källor: DMR, Geeky Gadgets, Slashgear

Taggar: digitalkamera, digitalfoto, smartphone, kamera, Nikon, foto, fotografering (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *