Mobilt

Nexus 4 Wireless Charger – ladda mobilen trådlöst

Genom att ladda mobilen trådlöst med Nexus 4 Wireless Charger kan du göra ormboet av kablar lite mindre där hemma.

Att kunna ladda mobilen utan att behöva använda några kablar, det vore väl något? Med hjälp av Nexus 4 Wireless Charger är det enkelt fixat. Laddaren, som använder sig av Qi-standarden, har en kompakt design och är namnet till trots tänkt att fungera även med andra telefonmodeller än bara Googles egna Nexus 4-modell.

nexus4wirelesscharger

Storleken på enheten är ungefär att jämföra med en tennisboll som har delats på mitten och strömförsörjningen till själva Nexus 4 Wireless Charger-enheten sker via en microUSB-sladd. Laddaren är försedd med magneter som gör att Nexus-telefonen ska hållas på plats när du lägger den över laddningsenheten. Att ladda upp en Nexus 4-telefon, där batteriet är helt uttömt, ska ta cirka 4 timmar, utlovar Google.

Qi-standarden är en standard för trådlös batteriladdning och antogs för fem år sedan i ett samarbete mellan flera industrigiganter som Samsung, Sony, LG, Motorola, HTC med flera. Laddningen sker genom att att utnyttja elektriska magnetfält/induktion för att ge ström till batteriet. Trots att standarden har funnits sedan 2008 så är det i dagsläget dock ganska få enheter som faktiskt har stöd för den.

På telefonsidan är det i dagsläget bara LG Optimus LTE2, Nokia Lumia 920, Nokia Lumia 820 (genom ett extratillbehör) och  Google Nexus 4 som kan laddas trådlöst med Qi-standarden.

Prislappen för Nexus 4 Wireless Charger ligger på 59 dollar. En videodemonstration av hur den trådlösa laddningen med Nexus 4 Wireless Charger fungerar finner du via länken nedan.

Läs mer

Videoklipp på Nexus 4 Wireless Charger

Taggar: mobiltillbehör, Nexus 4 Wireless Charger, mobil, mobiltelefon (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *