Netgear Stora enkel nätverkshårddisk för hemmet

Netgear släpper om två veckor en ny nätverkshårddisk (NAS) vid namn Netgear Stora. Enheten är byggd för hemanvändare och man har satsat på att göra den enkel att använda. Bland annat ska delning av exempelvis bilder till kompisar vara väldigt smidigt.

Netgear Stora är en NAS, det vill säga en enhet med hårddisk som du ansluter till ditt nätverk istället för direkt till en dator. Genom att ha den ansluten till nätverket kan alla datorer i hemmet använda hårddisken för att lagra filer och säkerhetskopior.

En av de saker man har lagt krut på när man utvecklade Netgear Stora verkar vara möjligheten att dela med sig av exempelvis foton och videofilmer. Istället för att behöva skicka tunga filer via e-post eller ladda upp till webbservrar, så använder konsumenten ett gränssnitt på MyStora.com där det går att konfigurera tillgång till enheten från Internet. Du kan sålunda själv välja vilka filer på hårddisken som du vill låta dina kompisar och bekanta komma åt.

Netgear Stora

Netgear Stora levereras med en hårddisk på 1 TB. Det finns dock utrymme för en till hårddisk i chassit, och dessa kan speglas för att öka säkerheten. Genom att spegla innehållet mot varandra kommer samma information att lagras på bägge diskarna. När en hårddisk går sönder behöver du bara byta den, utan att förlora några filer.

Stöd för DLNA-tekniken finns i Stora, vilket gör att du kan strömma mediafiler från lagringsenheten till andra enheter som kan spela upp material via DLNA. Några exempel på sådana är PlayStation 3, Xbox 360, iPhone och ett gäng olika mediaspelare.

Netgear Stora lanseras som sagt om cirka två veckor och enheten (beteckning MS2110) kommer att kosta 2495 kronor.

Fler nätverkshårddiskar:

Taggar: Netgear, Netgear Stora, Stora, hårddisk, lagring, backup, säkerhetskopiering, NAS, nätverkshårddisk, MyStora.com, fildelning, digitalfoto (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *