Netgear EVA2000, nätt mediaspelare med HDMI

Netgear utökar sin EVA-serie med den lilla mediaspelaren Netgear EVA2000, som är en nätt burk du ansluter till ditt nätverk och TV:n för att kolla på exempelvis film från datorn.

Netgear har ett gäng olika mediaspelare, vars syfte är att du ska kunna använda din TV för att kolla på digitalfoton, videofilmer, lyssna på musik och så vidare. De fungerar som en koppling mellan datorn och hemmabion. En av de mest avancerade är Netgear EVA9000.

Netgear EVA2000 är en mindre modell, för dig med enklare krav. Enheten ser ut som en vanlig router och du kopplar den till ditt nätverk via Ethernet (alternativt trådlöst med USB-dongeln EVAW111, men WiFi är inte allt bäst för att strömma filmer). Din TV ansluter du via HDMI eller komposit. Upplösningen är 720p.

NetGear EVA2000 mediaspelare HDMI

Genom att gränssnitt på TV:n kan du sedan ansluta till olika källor – din dator, Windows Media Player 11 (eller senare), UPnP AV- och DLNA-servrar och så vidare. Du kan också koppla in en extern hårddisk eller USB-minne direkt till EVA2000.

Stöd finns för en mängd olika format:

  • Containerformat: AVI, DivX 4.x, DivX 5.x, Xvid, MOV, MP4, MPEG2-PS, MPEG2-TS, DVD VOB, FLV, Matroska, ASF
  • Codecs: WMV 7/8/9, VC1, VP6, H.263, H.264, MPEG 1/2/4
  • Ljud: MP2, MP3, WMA, AAC, WMA Pro, WMA Lossless, WAV, LPCM, Vorbis, AC3, M4A, Dolby Digital
  • Foto: JPEG

EVA2000 låter dig även titta på film som du strömmar från Internet. Via ett gränssnitt på TV:n kan du exempelvis titta på YouTube-klipp och videofilmer från en lång rad andra videotjänster.

Netgears Digital Entertainment Live EVA2000 finns i butik i slutet av oktober, och kommer då att få ett riktpris på 1495 kronor.

Taggar: NetGear, EVA2000, mediaspelare, HDMI, film, filmspelare, HDTV, hemmabio, hembio, prylar (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *