MSI släpper snabb minidator med Windows 7?

MSI kommer enligt rykten att vara först ut att släppa en minidator som använder Intels nya processor Pine Trail-M och operativsystemet Windows 7. Man bör dock ta det med en nypa salt, verkar det som.

Datortillverkaren MSI har sedan tidigare lanserat flera framgångsrikta minidatorer (netbooks) där vi är bekanta med MSI Wind. Enligt en liten nyhet hos DigiTimes kommer företaget att bli först ut med en dator som baseras på Intels uppföljare till Atom-processorn: Pine Trail-M.

Pine Trail-M är strömsnålare än Atom men det är idag osäkert huruvida de kommer att vara snabbare än föregångaren. Hastigheten på processorn är inte det mest avgörande när de ska användas i minidatorer, utan strömsnålhet är viktigare. En del rykten om processorn säger även att den kommer att bli dyrare än Intel Atom.

MSI WindMinidatorn från MSI kommer att ha en tryckkänslig skärm och använda Windows 7. Microsoft har tagit fram en speciell version av sitt nya operativsystem, vid namn Windows 7 Starter Edition, som är avsedd för minidatorer och andra mindre enheter. Men som Liliputing påpekar är Windows 7 SE inget bra val om man vill kunna använda tryckkänsliga skärmar, så det verkar mer troligare att det handlar om den dyrare versionen Windows 7 Home Edition.

Datorn kommer att lanseras i december, och Intels processor kommer enligt schemat att komma ut i oktober. Fast eftersom ingenting verkar skrivet i sten får vi nog vänta och se. Det ska också bli intressant att se vad MSI:s nya dator kommer att kosta. Windows 7-licensen är knappast billig och om Intel Pine Trail-M kostar mer än Atom kan det bli en saftig prislapp på maskinen.

[pj]455475[/pj]

Taggar: MSI, Inte, Pine Trail-M, minidator, netbook, mini-PC, ultraportabel, pyttedator, bärbar (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *