Logitechs knäskydd för bärbara vinner test

IDG har testat hela nio stycken knäskydd, eller laptopskydd. Det är plattor som du har i knät när du sitter med din bärbara dator i exempelvis sängen.

Vinnaren i testet är Logitech N700, ett laptopskydd som jag själv äger och tycker väldigt mycket om. Jag fick min N700 när jag låg på sjukhus i sju veckor, så jag har verkligen hårdtestat det.

N700 ligger väldigt skönt i knät, och det som gör den så bra är dels att den har inbyggd fläkt och högtalare. Genom att ansluta N700 till en USB-port på datorn får den tillräckligt med ström för att driva både fläkt och högtalare, plus att ljudet transporteras via samma USB-kabel.

Fläkten upplevdens i IDG:s test som högljudd, något jag personligen inte håller med om. Jag tycker snarare den är förvånansvärt tyst med tanke på hur effektiv den är.

Knäskydd till bärbar laptopSkydda din dator mot värme

Ett laptopskydd av någon stil är ett måste om du har datorn i knät. Dels är det för att du ska slippa bränna dig, men framför allt behöver du det för att datorn inte ska bli överhettad så att kretsarna skadas. Det viktigaste är att datorn står på plant underlag så att fläktarna fungerar bra.

Ett av de kanske vanligaste och värsta sätten att misshandla en bärbar dator på, är att ha den på en kudde i knät. Då täpper man till fläktarna ordentligt samtidigt som kudden ser till att bibehålla värmen utan att leda iväg den.

Logitech N700 kostar emellertid en slant. Har du inget intresse av fläkten eller högtalarna – som är betydligt bättre än de som sitter i en bärbar dator – finns det billigare alternativ i testet.

Ett annat knäskydd som jag också har, men som IDG inte har med i testet, är IKEA:s Bräda. Den kostar inte många kronor men fungerar finfint. Ännu billigare blir det om du använder en stor bok – en skolatlas är ett bra exempel.

Taggar: knäskydd, laptopskydd, bärbar, laptop, värme, säkerhet, Logitech, N700, Logitech N700 (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *