Hårdvara

Logitech BCC950 ConferenceCam – webcam med inbyggda högtalare

Logitech BCC950 ConferenceCam är en webbkamera med ett ganska säreget utséende och som vänder sig till den som vill kunna ha videokonferenser i hd-upplösning. Webbkameran är bland annat utrustad med inbyggda högtalare och den kan även styras med hjälp av en medföljande fjärrkontroll.

Logitech BCC950 ConferenceCam är främst tänkt att användas för videokonferenser. Med hjälp av den medföljande fjärrkontrollen kan webbkameran vridas åt olika håll, man kan zooma in och ut ur bilden, svara på och lägga på luren för inkommande samtal, samt ändra volymnivån på de inbyggda högtalarna i webbkameran.

Kameran klarar av 30 bilder per sekund i full hd 1080-upplösning och kan användas med både Mac och PC. Objektivet i Logietech BCC950 ConferenceCam  fångar en vy på 78 grader medan den motordrivna vridningen av kameran ger ytterligare 180 graders upptagningsområde för den. Optiken i webbkameran kommer från Carl Zeiss. För den som inte vill använda de inbyggda högtalarna och den inbyggda mikrofonen så finns det även ett 3,5mm-uttag dit man kan koppla in en headset. Kameran är kompatibel med populära program som Microsoft Lynx och Skype.

För att klara av dåliga ljusförhållanden så använder kameran en teknik som kallas för Logitech RightLight, vilket innebär att CMOS-sensorer mäter och optimerat ljuset i alla situationen. Färgmättnad och färginställningar går förstås även att göra på manuell väg i den medföljande mjukvaran.

Prislappen för Logitech BC950 ConferenceCam ligger enligt Logitech svenska hemsida på 249 kronor, men det rör sig troligen om någon form av miss från Logitech sida. Priset för webbkameran på den engelskspråkiga versionen av tillverkarens hemsida ligger nämligen på 249 dollar, vilket gör att ett troligare pris när den kommer till Sverige bör bli någonstans kring 1700 kronor.

 Specifikationer

  • Inbyggd H.264.kodning
  • Motorstord vinkling, panorering och zoomning.
  • Riktningsoberoende högtalartelefon med full duplex och 2,4 meters räckvidd.
  • 1080p-upplösning med 30 bilder per sekund
  • 55 graders vinkling 180 graders panorering
  • Fungerar med Windows 7, XP och Mac OS X 10.6 eller senare

Produktsida för Logitech BCC960 ConferenceCam

Taggar: webbkamera, webcam, videokonferens, videokonferenser, Logitech BCC960 ConferenceCam, Skype, ip-telefoni, högtalartelefon (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *