LG X130, minidatorn med 12 timmars batteritid

LG X130 är en kommande minidator som ska vara utrustad med ett batteri på nio celler, vilket enligt källor ska kunna prestera upp till tolv timmars batteritid – något av ett rekord bland minidatorer!

Minidatorer ska kunna tas med överallt, och personligen har jag alltid tyckt att batteritiden är väldigt viktig när man ska köpa minidator. De allra flesta datorerna har tyvärr ganska begränsade batterier, eftersom tillverkarna vill hålla nere kostnaderna för att kunna sätta ett lågt pris på datorerna. Några går dock mot strömmen och levererar upp emot åtta timmar med batterier på sex celler.

Nu verkar LG X130 vilja sätta en ny standard, i och med att datorn ska komma med niocellsbatteri. Med ett så prestandakraftigt batteri lär man komma upp i närmare tolv timmars användning av datorn, innan varningssignalerna börjar tjuta om att koppla in strömsladden.

LG X130

I övrigt verkar LG X130 vara en minidator med ganska standardiserade funktioner. Skärmen mäter drygt 10 tum, och har upplösningen 1024×600 pixlar. Inuti datorn sitter en Intel Atom-processor på 1,6 GHz och 1 GB internminne. Hårddisken är på 160 GB. Operativsystemet är så klart Windows XP Home och datorn har trådlöst nätverk och Bluetooth som standard.

Priset för datorn blir, omvandlat från dollar, cirka 4500 kronor, när den framöver börjar säljas i Europa. Man får nog lägga på en slant för att Sverigeanpassa prislappen.

[Källa: Slashgear]

Taggar: LG X130, X130, LG, minidator, netbook, ultraportabel, batteritid, batteri, mini-PC, bärbar dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

3 comments on “LG X130, minidatorn med 12 timmars batteritid

  1. Mark

    Varför kan ni inte lägga ner ovidkommande besservissiga språkkommetarer? Skriv nåt som nån kan ha nytta av – eller håll…:-) /M

  2. Pär Törnell

    Fel fel fel! LG X130 är en sub-notebook eller en minilaptop. En minidator kostar från 5500 dollar och uppåt. En pc är en mikrodator och då är givetvis en minidator kraftfullare och större. Möjligtvis kan man säga mini-mikrodator… Men en minidator är och förblir klassen mellan stordator och mikrodator.

    Minilaptoppen LG X130 har kanske 1/1000 del av prestandan hos en minidator. IBM powersystem är äkta minidatorer…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *