hemmabio

LG lanserar stor OLED-tv i höst

LG Electronics ligger i framkanten när det gäller tv-apparater baserade på OLED-tekniken. Till hösten släpps en 55 tum stor OLED-tv från bolaget.

Under ett påkostat pressevent i Monaco bjöd LG Electronics under förra veckan in 400 gäster bestående både av journalister och branschfolk för att visa upp sin nya OLED-tv. Den 55 tum stora och blott 4 mm tjocka tv-apparaten ska bland annat vara försedd med 3D-stöd och tack vare OLED-tekniken kunna prestera en svärta och ett färgomfång som sopar mattan med dagens plasma- och LED-tv-apparater.

De apparater baserade på tekniken som funnits ute på marknaden hittills har främst bestått av skärmar av betydligt mindre storlek. OLED, som står för Organic Light-Emitting Diod, är en teknik för skärmar där man använder sig av tunna kolbaserade plastfilmer mellan två elektroder. Ljuset bildas genom att positiva och negativa laddningar slås samman i de här lagren.

LG har varit ganska snåla med de tekniska specifikationerna för sin kommande tv-apparat. Förutom att den har 3D-stöd så ska den dock även ha inbyggda uppkopplingsmöjligheter i form av stöd för wifi.

Ett problem som OLED-tekniken har dragits med tidigare har bland annat varit en kort livslängd för skärmarna, vilket man får hoppas är ett problem som LG har löst med den här apparaten. Prislappen för LG:s kommande 55-tums OLED-skärm förväntas nämligen hamna på runt motsvarande 80 – 90 000 kronor.

Läs mer

LG 55EM960V

Taggar: LG, 3D-tv, OLED, OLED-tv, LG 55EM960V, platt-tv, Organic Light-Emitting Diod (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *