Framtid

LG börjar tillverka böjbara skärmar

EPD (electronic paper display) är en teknik som LG tror stenhårt på. Nu inleder man massproduktionen av en böjbar 6-tumsskärm.

När Ipaden och surfplattorna kom så hoppades många inom tidnings- och förlagsbranschen att surfplattorna skulle innebära en nytändning för branschen och bli ett sätt att kunna hitta nya intäktsmodeller för att tjäna pengar på journalistik i digital form.

Det har väl gått sådär, de siffror som släppts för olika Ipad-anpassade försök som gjorts med att nå ut med tidningar har inte varit särskilt lysande om man jämför med pappersupplagorna. I Sverige ligger Bonnier på framkant med sitt Mag+-format, men då Bonnier är förtegna om läsarsiffror så är det troligen ett tecken på att den stora läsaranstormningen lyser med sin frånvaro.

EPD-tekniken innebär att man kan visa grafik på skärmar som är närmast papperstunna och dessutom böjbara. Det skulle kunna innebära att man kommer att kunna bygga e-bokläsare som är betydligt smidigare än dagens e-bokläsare. LG har nu inlett massproduktionen av en 6-tums-display baserad på tekniken och som ska ha en upplösning på 1024×768 punkter.

Fördelen med tekniken jämfört med dagens e-ink-baserade läsplattor är förutom att displayen blir väldigt mycket tunnare och lättare också att den blir mer stryktålig. LG påstår sig ha testat skärmarna både genom att ha tappat dem i marken och genom att slå på dem med hammare utan att skärmarna ens blir repiga.

De första produkterna baserade på de skärmar som LG nu har börjat tillverka ska lanseras under våren, uppger LG i ett pressmeddelande.

Läs mer

Videoklipp på EPD-skärm

LG unveils flexible plastic e-paper display, aims for Europan launch next month

Taggar: EPD, böjbara skärmar, läsplattor, e-bokläsare, LG (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *