hemmabio

LG lanserar proffsig Bluray med dubbla tuners för inspelning

LG lanserar nu en serie Bluray-spelare där de två toppmodellerna verkar riktigt spännande för den som vill ha många finesser på sin spelare. HR929N respektive HR925N har inbyggd hårddisk, dubbla HD-tuners, stöd för Smart-TV och 3D. Dessutom finns det WiFi för anslutning till andra enheter i nätverket.

De gamla DVD-skivorna är fortfarande mest populära, även om om Bluray-skivor tar allt större markandsandelar. Men faktum är att det finns skäl att köpa en bra Bluray-spelare även om man främst tittar på DVD-filmer.

En Bluray-spelare är nämligen betydligt bättre än en TV på att skala upp DVD-filmens upplösning till Full HD och sända via HDMI. Det är som regel väldigt stor skillnad i bildkvalitet på att använda en HDMI-ansluten Bluray-spelare än en Scart-ansluten DVD-spelare om du har en relativt stor platt-TV.

LG Bluray-spelare med hårddisk och dubbla HD-tuners

Sex modeller i olika prisklasser

LG:s nya serie Bluray-spelare innehåller sex olika enheter, som börjar med en enkel modell för 699 kronor, och går upp till ovan nämnda modeller med hårddisk, dubbla HD-tuners och så vidare, för upp till 4999 kronor. Serien beräknas finnas i handeln från och med tredje kvartalet i år.

Toppmodellerna HR925N och HR929N skiljer sig bara genom att den förstnämnda har 500 GB hårddisk medan den andra har 1 TB (det vill säga 1000 GB). Priserna är 4499 kronor respektive 4999 kronor.

Dessa två Bluray-spelare har som sagt dubbla HD-tuners, vilket gör att du kan spela in program från en kanal medan du tittar på en annan. Alternativt kan du spela in två kanaler samtidigt. Via WiFi ansluter du Bluray-spelaren till ditt lokala nätverk och Internet, och kan därmed köra Smart-TV. Det innebär att du via TV:n kan köra olika applikationer, såsom TV4 Play, Headweb, Viaplay och SF Anytime.

Det finns stöd för DLNA, för att du ska kunna strömma media från andra lagringsenheter i nätverket – till exempel en nätverkshårddisk eller en dator. Vidare har de fyra bästa modellerna i LG:s serie även stöd för 3D Bluray. Det kräver så klart att du har en TV som kan hantera formatet.

Taggar: LG, Bluray, Bluray-spelare, Blu-ray, HR925N, HR929N, hemmabio, hembio (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

One comment on “LG lanserar proffsig Bluray med dubbla tuners för inspelning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *