LG lanserar Bluray-spelare med 3D-stöd

LG var i år först i världen med att lansera en 3D-TV på marknaden. Fler TV-modeller kommer nu, tillsammans med LG BX580 – en Bluray-spelare som har stöd för 3D-filmer.

LG BX580 klarar av att spela upp 3D-filmer från Bluray-skivor i Full HD-upplösningen 1080p. Vidare klarar den så klart även av vanliga Bluray-filmer samt DVD. Antalet tillgängliga 3D-filmer på Bluray är minst sagt begränsat ännu. Du hittar en lista på sajten 3D Movie List.

Enheten har inbyggt stöd för trådlöst nätverk för att kunna läsa mediafiler från dina datorer och nätverkshårddiskar. BX580 klarar också DLNA. Om du lagrar filmer på din dator kan du vara intresserad av att spelaren klarar av DivX-HD och MKV.

LG Bluray BX580

Bluray-spelaren använder sig av LG:s NetCast-funktion för att komma åt Internet, så som att titta på YouTube-filmer eller titta på fotoalbum. Jag är lite osäker på vilka tjänster NetCast har i Sverige, men det är nog inte mycket mer än YouTube och Picasa idag. I USA kan man se på film via exempelvis NetFlix och lyssna på musik med Pandora (konkurrent till Spotify).

BX580 har fått riktpriset 3299 kronor. Den är på väg ut i butik och finns redan att få tag på hos vissa handlare. Hos Prisjakt är det emellertid inte många återförsäljare som har blivit indexerade ännu.

[pj]596341[/pj]

För att du ska kunna använda LG BX580 behöver du en TV som dels har stöd för 3D och dels har HDMI 1.4. Läs mer om: 3D-TV.

Taggar: LG, Bluray, BX580, NetCast, 3D-TV, 3DTV, TV, hemmabio, hembio, 3D (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *