Chromebook

Lenovo N20 och N20p – Två nya Chromebook

Chromebook är ett koncept utvecklat av Google, och syftar på prisvänliga och ofta relativt enkla bärbara datorer som kör Chrome OS – ett operativsystem som bootar upp direkt i webbläsaren Chrome, och i vilket du kör webbaserade Chrome-appar istället för lokalt installerade OS-specifika programvaror. Nu släpper Lenovo sina första konsumentmodeller; Lenovo N20 respektive N20p.

Flera av de stora datortillverkarna har tagit fram egna Chromebooks, och nu är det alltså dags för Lenovo att ge sig in på marknaden med sina två N20 och N20p.

Skillnaden mellan modellerna är att N20p har en pekskärm, som dessutom kan vinklas bakåt i 300 grader, och sedan ställas upp – vilket är smidigt när du vill titta på film (datorn tar då klart mindre plats jämfört med om man bara fäller upp skärmen som vanligt på en bärbar dator).

Lenovo N20p

I övrigt är datorerna likvärdiga. Under skalet sitter en Intel Celeron-processor, upp till 4 GB internminne och upp till 16 GB lagringsutrymme. Det finns plats för minneskort, för dig som vill ha mer lagringsplats, men det bör inte krävas eftersom du i Chrome OS och webbapplikationer lagrar i molnet.

Skärmen är på 11,6 tum och har upplösningen 1366×768 pixlar. Tillgängliga portar är två stycken USB, HDMI samt MicroSD- och SD-kortläsare. Lenovo N20 och N20p väger in på 1,3 respektive 1,4 kilo.

Lenovo N20p

Om och när de kommer till Sverige får vi se. Priserna i USA är satta till $279 (1800 kronor) för N20 respektive $329 (2150 kronor) för N20p.

Mer om Chromebook:

Taggar: Lenovo, Lenovo N20, Lenovo N20p, Chromebook, Chrome OS, Chrome, Google, bärbar dator, billig bärbar, laptop, dator (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *