Lättanvänd kameraövervakning i hemmet från D-Link

D-Link lanserar nu en tjänst som heter Mydlink, vars syfte är att underlätta kameraövervakning. Tjänsten gör det möjligt att övervaka exempelvis sommarstugan antingen via webben eller din mobiltelefon, och företaget lanserar även två speciella Mydlink-kameror.

Kameraövervakning har länge varit något som kostat en förmögenhet. Idag finns det dock flera prisvänliga lösningar för vanliga konsumenter som vill sätta upp en kamera i exempelvis sommarstugan, eller egenföretagare som vill övervaka kontoret på natten.

PCOnline har skrivit om hur du kan använda en vanlig webbkamera, tillsammans med en prisvänlig programvara, kan bygga ditt eget övervakningssystem. Läs artikeln Använd webcam för övervakning av hemmet.

Mydlink är en webbtjänst som gör hanteringen av övervakningskameror enkel. Du kan logga in på webbtjänsten och kolla på videoströmmar från dina kameror, och det går även att fånga upp ljudet. Du kan konfigurera tjänsten till att skicka e-post till dig om rörelser upptäcks. Dessutom finns det applikationer för både iOS (iPhone och iPad) och Android-mobiler.

Övervakningskamera billig Mydlink

För att Mydlink ska fungera behöver du kompatibla kameror, och av en ren slump lanserar D-Link också två sådana modeller. De heter DCS-930L Wireless N Home Network Camera och DCS-932L Wireless N Day & Night Home Network Camera, och kostar 895 kronor respektive 1295 kronor.

Den dyrare modellen har inbyggd IR-LED som gör att kameran kan fånga video även vid dålig belysning, exempelvis på natten. D-Link tipsar i ett pressmeddelande om att den här modellen kan användas för att hålla koll på sovande barn – en avancerad babymonitor.

DSC-930L och DSC-932L har bägge uttag för Ethernet-kabel, men kan även anslutas via WiFi (802.11n) vilket underlättar då du kan ställa dem var som helst. Stöd finns för WPS, för att göra konfigurationen mot din router automatisk.

Taggar: Mydlink, D-Link, övervakning, övervakningskamera, digitalkamera, säkerhet (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *