LaCie Network Space 2, NAS för hemmabruk

LaCie breddar sitt sortiment av nätverkshårddiskar (NAS) med LaCie Network Space 2. Enheten är snyggt designad i svart av Neil Poulton, vilket följer LaCies trend med att använda sig av professionella designers. Lagringskapaciteten är 1 TB och Network Space 2 riktar sig mot hemanvändare.

En nätverkshårddisk har blivit ett väldigt populärt alternativ till vanliga externa hårddiskar. Fördelen är främst att du ansluter en NAS till ditt nätverk, istället för en specifik dator. Du kopplar enkelt in den med en nätverkskabel till din router, och sedan går det att komma åt lagringsutrymmet från alla datorer i nätverket.

LaCie Network Space 2 har förutom Ethernet-port för nätverket även en USB-port om du vill koppla den direkt till datorn. Det finns också en extra USB-port för direktanslutning av exempelvis USB-minnen, digitalkameror eller andra lagringsenheter för säkerhetskopiering av filer utan att du behöver gå via datorn. Det är ett bra sätt för att snabbt ta en backup på dina digitalfoton.

LaCie Network Space 2

Förutom att fungera som en vanlig lagringsenhet är LaCie Network Space 2 även en mediaenhet. Med den medföljande programvaran kan du således använda hårddisken för att strömma musik och film till datorer eller mediaspelare som Xbox 360 och Playstation 3. Har du många digitala filmer som du vill se på din TV, kan du spara dem på Network Space 2 och sedan strömma via en mediaspelare.

Priset för LaCie Network Space 2 är 1995 kronor och enheten finns ute i handeln.

Källor: IDG och Prylzonen

Fler nätverkshårddiskar:

Taggar: LaCie Network Space 2, Network Space, LaCie, hårddisk, extern hårddisk, NAS, nätverkshårddisk, backup, säkerhetskopiering (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *