Hårdvara

Koppla tre skärmar till laptopen

Vill du ha mer än en extra skärm ansluten till din bärbara dator? Matrox TripleHead2Go Digital SE är ett tillbehör som gör att man kan ansluta upp till tre extra skärmar till sin laptop.

Alla bärbara datorer idag har möjlighet att ansluta en extern skärm, antingen via en VGA-port, en HDMI-port eller en Displayport. Däremot så är det väldigt ovanligt med modeller som har stöd för att ansluta mer än en extern skärm.

Matrox TripleHead2Go Digital SE är ett laptop-tillbehör som gör att man kan ansluta upp till tre externa skärmar till sin dator – eller ännu fler om man kopplar samman flera TripleHead2Go-enheter.

Eftersom lösningen förlitar sig på datorns befintliga grafikkort för att fungera, så krävs det att man har en dator med rätt hyfsad prestanda för att lösningen ska fungera tillfredsställande. Med andra ord så är det nog inte så lönt att använda lösningen om man har en ultraportabel dator baserad på en slö Intel Atom-processor.

För att man ska kunna använda enheten så krävs även att man har en Displayport-utgång eller en Mini Displayport-utgång på sin dator. Först drar man en kabel från denna utgång på sin maskin till TripleHead2Go-lådan, och via dess tre DVI-utgångar så kopplar man sedan in de skärmar man vill använda. Strömmen för TripleHead2Go-enheten får man via en USB-kabel.

Genom att ansluta tre skärmar till enheten så möjliggörs en maximal total upplösning på hela 5760 x 1080 punkter (3 gånger 1920 x 1080).

Prislappen för Matrx TripleHead2Go Digital SK ligger på motsvarande cirka 2 000 kronor.

Läs mer

TripleHead2Go Digital SE

VirtuaWin – virtuella skrivbord på skärmen

Koppla två skärmar till din dator

Taggar: Matrox TripleHead2Go Digital SE, flera skärmar, bärbara datorer, PC-tillbehör (Intressant?)

 

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *