Kingston sätter fart på minidatorer med nytt minne

Minidatorer har sällan speciellt bra prestanda, men med Kingstons nya minneskrets HyperX DDR2 SO-DIMM bättre minne kan du få ny fart.

Företaget Kingston har utvecklat en ny minneskrets som riktar sig mot minidatorer. HyperX DDR2 SO-DIMM finns i storleken 2 GB och har ett riktpris på 395 kronor. Det är kompatibelt med bland andra Asus Eee PC och MSI Wind. Minnet är anpassat för datorer med Intel Atom-processor.

– Med vårt nya netbook-minne får [minidatorer] ett helt nytt liv, säger Kingstons nordiska marknadschef Maria Norbäck. När minnet installeras känner datorn automatiskt av de förinställda låga latensvärdena och sätter fart på datorn.

Att montera in ett nytt minne i en bärbar dator är ofta inte speciellt svårt. I de flesta fall lossar man några skruvar på undersidan, öppnar en lucka och byter det existerande minneskortet.

[b]

Kingston HyperX SODIMM
image-312
[/b]

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Kingston sätter fart på minidatorer med nytt minne

 1. TkJ Post author

  Det är ju en nyhet baserad på en pressrelease, jag har själv inte testat kretsen ännu. När det gäller nya intressanta prylar så vill man skriva om dem så fort man får reda på det. Och är det enda befintliga materialet ett pressmeddelande, så får man skriva så här även om någon kan tycka att det är ren reklam för produkten. Kritiskt granskande är aningen svårt när man inte hunnit testa det. Jag försöker att bara informera om det, och jag skriver t.ex. “kan du få ny fart” inte “kommer du att få ny fart”. Jag kan inte se några falska löften i texten (däremot en del stavfel…).

  Alltså, tolkar man det som du gör, så är alla former av produktnyheter ren reklam för produkten. :-)

  Det väsentliga i frågan är väl iofs att jag naturligtvis inte fått något betalt, vare sig i pengar, produkter eller tjänster, för att skriva en nyhet. Jag skrev notisen för att jag tyckte prylen verkade intressant.

 2. Magnus Berg

  Nu är du farligt ute TkJ. Det här inlägget ser inte jag som något annat än en annons förkädd till redaktionell text. Om du sedan bjuder på detta annonsutrymme eller frå betalt för det gör ingen skillnad enligt marknadsföringslagen.

  Om inte jag minns fel så har Intel-Atom minneshanteringen en maxfrekvens på 533 MHz. De flesta märken har 533 MHz minne i som standard förutom då Asus Eee som åtminstone tidigare bara hade 400 MHz minnen. Att då sätta i några minnes som heter HyperX eller t ex Midnight Blue Turbo ger ingen märkbar skillnad om det ens ger en mätbar skillnad eftersom 533 MHz ändå är 533 MHz. Något nytt liv i en skitslö (jag har en :-)) Intel-Atom bestyckad dator är det alltså inte frågan om.

  Jag är väldigt intresserad av konumentfrågor. Har bl a fotograferat åt tdinginen Råd och Rön. Och jag är jävligt trött på det lurendrejerier om påstådda prestandaökningar. Jag kan ha lite överseende med gratislösningar men när det är falska löften om förbättringar som kostar pengar ser jag rött och ännu värre lurendrejeri är det när falska löften framställs i redaktionell text.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *