Kaspersky Anti-Virus 2010 nu på svenska

Sandbox och ut i molnet

En av nyheterna i Kaspersky Internet Security 2010 är en sandbox-funktion. Du kan läsa mer om hur sandbox fungerar på Wikipedia. Kortfattat handlar det om att du kan sätta upp en virtuell datormiljö där du kan testköra program utan att riskera att ditt system råkar ut för problem.

Sandbox-miljön hindrar bland annat att virus och annan bråte som kan finnas i suspekta program inte sprider sig till ditt “huvudsystem” utan stannar kvar inom den skyddade virtuella sanboxen.

Vidare kommer Kaspersky att använda sig av molnet (cloud computing) som de flesta andra antivirusföretag idag gör. Det här innebär att användare, via Kasperskys servrar, delar med sig av nya faror via Internet. För den enskilde användaren innebär det här ett bättre skydd i och med att det uppdateras mycket snabbare. Antivirus kommer allt mer arbeta i molnet framöver. Ta gärna en titt på Panda Cloud Antivirus.

Säkrare på webben

Över 70 procent av alla skadliga program kommer från webbsidor som användare besöker. För att hindra dessa från att köras har Kaspersky uppdaterat sin antivirusmodul till att kontrollera VBScript och Javascript. En så kallad scriptemulator kommer att hålla koll på skript som körs på webbsidor och hindra att dessa utsätter användaren för fara.

En annan ny funktion är att Kaspersky kan implementera ett skydd i webbläsaren och visa varningar om man är på väg till en webbsajt som anses farlig. Det är samma funktionalitet som McAfee SiteAdvisor och AVG Link Scanner erbjuder.

För datorspelare

Om du spelare mycket datorspel vet du att ett säkerhetspaket kan dra ner prestandan på datorn. Det här leder tyvärr till att många spelare stänger av antivirus och brandvägg, vilket öppnar datorn för attacker.

Symantec har slagit sig in på det här området med Norton Antivirus Gaming Edition. I och med nya Kaspersky kan du aktivera ett gaming-läge som ser till att säkerhetsprogrammen inte stör ditt spelande, utan att göra datorn osäker.

Läs också vårt test av Kaspersky Internet Security.

Taggar: Kaspersky, Kaspersky Anti-Virus, Kaspersky Internet Security, antivirus, virusskydd, virusprogram, antivirusprogram (Intressant?)

Annons
GILLADE DU ARTIKELN? REKOMMENDERA DEN GÄRNA - TACK!

2 comments on “Kaspersky Anti-Virus 2010 nu på svenska

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *